fbpx

Spinatpesto

Spinatpesto – nem og lækker opskrift med citron og solsikkefrø

Hurtig opskrift på spinatpesto? Den her spinatpesto er nem at lave, den er lavet på forholdsvis billige ingredienser. Herudover så smager den smager fantastisk – og så kan den mixes sammen på få minutter.

Jeg laver den oftest med 2 fed hvidløg, men du kan sagtens tilføje mere hvidløg, hvis du kan lide en stærkere smag.

Denne opskrift er lavet uden parmesan eller andet tilsat ost. Altså er den også beregnet til det veganske køkken. Desuden er den også uden nødder og pinjekerner. Jeg synes solsikkerkerner og græskarkerner gør arbejdet lige så godt. Det giver stadig en super lækker smag.. Og så er de i øvrigt meget billigere at købe.

Nem spinatpesto med citron

Antal: 1 stort glas
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 5 min.

Opskrift på nem og lækker spinat pesto. Pesto med spinat er nem, hurtig og med billige ingredienser. Verdens bedste grøn pesto dressing. Uden pinjekerner.

Ingredienser:

  • 250 g. spinat (omkring 2 store håndfulde)
  • 1 dl. oliven olie
  • Saft fra en halv citron
  • 2 spsk. solsikkekerner
  • 1 spsk. græskarkerner
  • 2 fed hvidløg, presset
  • Smag til med salt og peber

Sådan gør du:

1

Vask spinaten grundigt og kom op i mixeren. (tilføj evt. kun halvdelen til at starte med, hvis du ikke har plads til det hele)

2

Tilføj halvdelen af olivenolien, citronsaft, frø, kerner og hvidløg. Mix sammen til det hele er cremet.

3

Tilsæt resten af olien, og smag til med salt og peber.

4

Hæld pestoen op i lukkede rene glas. Opbevar på køl.

Spinatpesto som tilbehør til pasta, spaghetti og salater:

Lav verdens bedste opskrift på pesto sammen med dine favorit retter. Jeg laver tit pesto til salater, i pastaretter eller til spaghetti. Desuden har jeg hørt at grøn pesto dressing og hjemmelaet Ravioli skulle være en helt fantastisk kombination! Pesto findes i så mange udgaver: Ramsløg pesto, rød pesto, grøn pesto, pesto med pinjekerner, med solsikkekerner – og endda med eller uden parmesan. Jeg kan ogsåvirkelig også anbefale at servere pestoen som en forret eller som en snack med sprødt hjemmebagt surdejsbrød. Eller ovenikøbet i kombination med en avokadomad. Det er virkelig lækkert.

spinatpesto ingredienser
~ Spinatblade, citron, hvidløg, oliven olie, solsikkefrø, græskarkerner og salt. Alt hvad du behøver. Du kan sagtens selv tilsætte kerner, krydderier eller andre urter til opskriften.
easy spinach pesto in the making
~ Alt mixes grundigt sammen i en mindre foodprocessor til det får en cremet konsistens. Perfekt til ristede rugbrødschips, salater, sandwichs og meget mere.

hjemmelavet spinat pesto
Find opskriften nedenfor. Lad mig endelig vide i kommentarfeltet nedenfor, hvis du har nogen spørgsmål. Husk at opbevare pestoen på køl i rene glas, og brug en ren ske hver gang. Holdbarheden er omkring 3-4 dage.

Giv gerne opskriften en vurdering lige her ↓

4.5/5 (4 Reviews)
Scroll to Top