fbpx

Sprød Pizzadej – Den bedste grundopskrift

bedste hjemmelavet pizzadej grundopskriftOpskriften på den her pizzadej er ikke til at komme udenom, hvis du skal lave sprøde pizzabunde. Og det gælder uanset om du griller på grillen eller om pizzaerne skal i ovnen. Vi havde gang i det helt store setup med en varm gas grill, pizza-stene og pizza-spader. Men du kan selvfølgelig sagtens lave fuldstændig fantastiske pizzaer direkte i ovnen uden udstyr. Et tip vil være at vende bagepladen om i ovnen, så du bager pizzaerne på en flad plade. Så er det let at skubbe pizzaen ind.

Vi lavede vores vegetar pizzaer primært med tynde skiver af kartoffel, ost, en god hjemmelavet grøn pesto, oliven olie, salt, peber – og ikke mindst rosmarin. Hvis du selv vil lave en pesto, så kan jeg anbefale min grønne spinat pesto opskrift lige her. Herudover brugte vi også almindelig tomat toppings med forskellige grøntsager.

Grundopskrift til pizzadej

Antal: 6-8 pizzaer
Forberedelse: 1,5 time Tilberedning: 10 min.

Den bedste opskrift på pizzadej. Hjemmelavet pizza hitter bare. Sund, nem, simpel, vegetar – pizza i alle størrelser. Grundopskrift på sprøde pizzabunde:

Ingredienser:

  • 6 dl lunkent vand
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 20 g gær
  • 4 spsk. olivenolie
  • 400 g tipo 00 eller pizzamel
  • 600 g hvedemel
  • 2 tsk. salt

Sådan gør du:

1

Hæld vand, ahornsirup og olie i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt 1/3 af melet, og rør sammen. Drys med salt og den næste 1/3 del af melet til det er mixet sammen. Tilføj de sidste mel og ælt dejen grundigt i 3-5 min. Dejen skal være glat og smidig uden at hænge fast i fingrene.

2

Kom dejen i en skål smurt med lidt olivenolie, hæng et klæde over og lad pizzadejen stå lunt 1 times tid.

3

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den en smule. Skær dejen ud i omkring 8 lige store stykker (alt efter hvor mange pizzaer, du ønsker at lave - vi lavede vores i mindre størrelser)

4

Rul dejen helt tyndt ud (jo tyndere, jo bedre så bunden bliver sprød). Løft de udrullede bunde over på hver deres stykke bagepapir. Brug gerne en spatel eller andet til at løfte med.

5

Tilsæt toppings og bag pizzaerne 1-2 stk. ad gangen, 5-10 minutter på grill eller i ovnen på omkring 250ºc.

Pizza weekend i sommerhuset – Den ultimative frokost:

Det går vildt for sig, når min far og jeg er i køkkenet. Faktisk så vildt, at vi laver 10 pizzaer til frokost, i stedet for bare at lave én til os hver. Men hvorfor skulle man også kun lave 2 pizzaer, når man kan lave 10? Og hvis man ovenikøbet er sikker på, at man kan spise det hele inden weekenden er omme? Det skulle hvert fald prøves.
En sommer weekend for ikke længe siden, hvor solen stod på sit absolut højeste i vores sommerhus, gik vi en tur ud i udekøkkenet. Vi brugte 2-3 timer på at lave pizzadej og grille lækre pizzaer – og de nåede et niveau af sprødhed, som jeg aldrig havde forestillet mig. Der blev lavet pizzaer i lange baner. 5 klassiske kartoffelpizzaer, 4 pizzaer med et utal af forskellige grøntsager, og en pizza med falafel skulle da også prøves af. Ja jeg tror umiddelbart, at vi havde pizzaer nok til, at åbne et helt pizzaria.

Sprød Pizzadej - Den bedste grundopskrift

sprød kartoffelpizza

pizza med grøntsager

udekøkken inspiration

pizza med kartoffel og grøntsager

kartoffelpizza

sommerhus udekøkken
~ Udekøkkenet er uden tvivl det perfekte lunchspot på varme og solrige dage. /Iphone 8.

Giv opskriften en vurdering her ↓

4.5/5 (2 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top