Nem opskrift på skøn pizza med søde kartofler. En opskrift med tynde skiver af sød kartoffel og spinat – og hjemmelavet pizzadej. Kan laves på 1 time.
Pizzadejen er den samme, som jeg altid plejer at lave. Det er nemlig den nemmeste opskrift, som kun skal hæve i 30 min. Jeg har skrevet opskriften nedenfor også, hvis du vil lave den. Men ellers er opskriften på pizzadej her, hvor jeg har delt lidt flere billeder.
Men du kan sagtens købe en færdiglavet pizzadej og bruge til opskriften også!
» Prøv også: Kartoffelpizza – opskrift på nem vegansk pizza her
Pizza med sød kartoffel.
Sprød og nem opskrift på vegansk pizza med søde kartofler. Lavet med tynde skiver af sød kartoffel og spinat og hjemmelavet pizzadej.
Ingredienser:
- Pizzadej:
- 20g. Gær
- 1,5 dl. Vand
- 1 dl. Vegansk Yoghurt eller Creme Fraiche
- 1/2 dl. Olie
- 1,5 tsk. Salt
- 200g. Durummel
- 200g. Hvedemel
- Fyld:
- 2 spsk. olie
- 2 håndfulde ost (jeg brugte vegansk ost)
- 1/4 sød kartoffel
- Friske spinatblade
- 2 spsk. grøn pesto
- Rosmarin
- Salt og peber
Sådan gør du:
Pizzadej: Rør gæren ud i en skål med vand. Tilsæt yoghurt (eller creme fraiche), olie og salt. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt. Form dejen til en kugle og lad den hvile i skålen i minimum 30 min.
Forvarm ovnen til 250°C varmluft. Læg en pizzasten i ovnen eller vend en bageplade om, så du har en glat overflade.
Rul dejen ud på et mel drysset bord. Del dejen i 2 lige store stykker og start med at rulle den ene ud til en rund passende pizzatørrelse ovenpå et stykke bagepapir. Tip: Vend gerne kanterne ind rundt i siden, så du får en tyk og sprød pizzakant hele vejen rundt.
Fyld: Skru ovnen ned på 230°C. Fordel 1 spsk. olie og en håndfuld vegansk ost på begge pizzaer. Læg spinatblade på.
Skyld og skær den søde kartoffel i helt tynde skiver. Fordel skiverne på begge pizzaer. Drys med salt og peber og lidt ost på toppen.
Læg forsigtigt pizzaen ind på den varme bageplade og bag i 10-12 min (alt efter hvor kraftig din ovn er) eller indtil kanterne er gyldne. Bag kun én pizza af gangen.
Server til sidst pizzaerne med grøn pesto, lidt olie, timian, salt og peber.
↓ Rul dejen ud så tynd i midten som muligt. Fordel lidt olie ud over, herefter ost (jeg brugte vegansk ost), og så tynde skiver af sød kartoffel og spinat.
Af ost brugte jeg vegansk ost fra Violife. Riv den i strimler, og læg det i blød i 5-10 minutter imens pizzadejen hæver. Så bliver osten helt blød og smager super lækkert. Men hvis pizzaen skal være vegetarisk, så kan du bruge hvilken som helst ost til opskriften her.
Du kan også skære den søde kartoffel i tern og bage dem i ovnen i 15-20 minutter til de er helt bløde og sprøde. Det er virkelig også lækkert ovenpå pizza. Men de tynde skiver af søde kartofler får en sprødhed ligesom klassisk kartoffelpizza.
Krydderier til pizza.
- Timian – både frisk og tørret timian er lækkert til pizza. Men brug endelig ikke for meget, da det godt kan få en lidt “parfumeret duft”.
- Rosmarin – super lækkert til alle slags kartoffelpizzaer
- Basilikum – bruger jeg meget til klassiske pizza med ost og tomat. Du kan bruge både frisk og tørret (jeg er selv mest vild med den friske version).
- Chili – Du kan altid peppe pizzaen op med lidt chili. Drys det på inden ovnen eller brug en chili sauce, som du drypper ud over pizzaen.
Find inspiration til min opskrift på klassisk kartoffelpizza her (også lavet som en vegansk version). Og hvis du vil selv vil lave en pesto til pizzaen, så er der en opskrift på nem spinatpesto her. Jeg håber, at du kunne bruge opskriften!
Pingback: Bagte søde kartofler – Opskrift på sød kartoffel med lækkert fyld