Spicy og nem karrysuppe med kokosmælk, grøntsager og risnudler. En skøn indisk / asiatisk-inspireret opskrift her til efteråret og vinterens kolde dage.
En suppeopskrift klar på cirka 25 min.
Karry krydderi: Der er stor forskel på karry. Vælger man en mild karry, så smager 2 tsk. ikke af meget – og vælger man en stærk karry, så bliver suppen meget stærk. Så mit råd er, at købe en mediumstærk karry og tilsætte lidt af gangen, så man sikrer sig, at den ikke bliver for stærk.
Rød karrypasta: Den røde version er den stærkeste karrypasta. Her kan du også bruge grøn eller gul karrypasta. Den røde karrypasta er dog perfekt i opskriften, når man laver karrysuppe med kokosmælk, da kokosmælken neutralisere meget af smagen.
Nudler: Jeg bruger risnudler her til opskriften, som er de helt tynde og aflange hvide nudler, som kun skal koge et minuts tid. Derfor er de super gode både i gryderetter og supper, da man blot kan ligge dem i skålen og servere dem direkte i den varme ret!
Tip til servering: Jeg serverede min suppe med grøntsager, nudler og lidt tilbehør på toppen. Men karrysuppen er også skøn sammen med lidt tofu tern, bønner, linser – eller du kan bruge kylling, rejer mm., hvis du ønsker dette.
De er indiske hvidløgs naanbrød eller fladbrød er også skønne at servere til!
Karrysuppe opskrift.
Min bedste opskrift på karrysuppe med kokosmælk. En grøn vegansk karrysuppe med grøntsager og risnudler på kun 25 minutter.
Ingredienser:
- Suppe:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1-2 tsk. ingefær, frisk eller stødt
- 1-2 tsk. karrypulver
- 1 spsk. rød karrypasta
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk
- Lidt olie til stegning
- Fyld
- 3 gulerødder, mellem
- 1 rød peberfrugt
- 50g. risnudler
- 2 stilke forårsløg
- 1 lime
- Friske koriander
- Peanuts
Sådan gør du:
Start med at hakke løg og hvidløg fint.
I en stor gryde steges finthakkede løg og hvidløg i lidt olie. Tilsæt stødt ingefær, karry og rød karrypasta og lad stege 1-2 minutters tid under høj varme.
Tilsæt 1 liter grøntsagsbouillon og halvdelen af 1 dåse kokosmælk. Lad simre i 8-10 minutter. Tilsæt resten af kokosmælken løbende og smag suppen til undervejs. Tilsæt evt. ekstra ingefær eller stærk karry, hvis suppen skal være mere spicy.
Gør grøntsagerne klar ved at hakke gulerødder og peberfrugt i tynde strimler eller små tern. Fordel grøntsagerne i 2 skåle sammen med risnudlerne. Hæld nu den varme karrysuppe henover og lad trække i et minuts tid inden servering. (Bruger du andre nudler end risnudler, så skal de gerne koges forinden.)
Server suppen med finthakkede forårsløg og koriander på toppen, sammen med lidt lime og peanuts.
Opskrift på karrysuppe med grøntsager og risnudler.
Her er nogle af ingredienserne, som jeg har brugt i opskriften. Gulerødder, forårsløg, løg, hvidløg, lime, risnudler, karry, rød karrypasta og friske koriander.
Du kan nemt udskifte og erstatte med andre grøntsager alt efter sæson! Og hvis du har andre lækre sager i grøntsagskuffen, så tøv ikke med at putte dem med op i suppen også. Det er kun lækkert, at bruge de grøntsager man allerede har liggende.
Nem og varm karrysuppe med kokosmælk.
Min opskrift er (som titlen og ingredienslisten antyder) en karrysuppe med kokosmælk. Kokosmælk kan dog (for nogen) have en meget gennemtrængende smag. Så hvis IKKE du er til kokosmælk, så kan du sagtens udelade eller erstatte med andre ting – læs mere nedenfor.
Karrysuppe uden kokosmælk:
Du kan sagtens lave suppen UDEN kokosmælk, men vær obs på at suppen vil blive mere spicy, da kokosmælken er med til at neutralisere smagen. Du kan sagtens erstatte kokosmælken med fx fløde, sojafløde, alle typer af mælk eller plantemælk osv.
Findes der noget bedre i efteråret og vinteren end hjemmelavet varm suppe (som dufter i hele hytten), levende stearinlys, et skønt glas rødvin og indehygge? Ikke for mig. Men jeg er vidst også, det man kalder en ægte efterårspige. Og jeg glæder mig altid til den her sæson (som efter min mening slutter alt for hurtigt igen).
Jeg har efterhånden også samlet mange suppeopskrifter her på min madblog. Både klassiske danske supper men også asiatisk-inspirerede supper. Og det er med god grund, for de smager bare himmelsk! Jeg har delt lidt mere inspiration til dig nedenfor.
Se flere asiatiske supper her ↓
Asiatisk inspireret nudelsuppe
Med bok choy kål, ærter, forårsløg, lime, sprød tofu og asiatiske nudler.
Klar suppe med svampe og grønt
Grøntsagsrig klar asiatisk suppe med nudler.
Asiatisk Ramen
Klassisk Ramensuppe med gulerødder, nudler, tofu og grønt.
Jeg håber, at du kunne bruge opskriften på min vegetariske / veganske karrysuppe med kokosmælk og grøntsager! Skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har spørgsmål til opskriften.
Tip: Hvis du gerne vil afprøve at lave dit eget hjemmelavede karrypulver, så har jeg fundet denne guide + video. Jeg tænker selv, at det kunne være spændende at prøve sin egen hjemmelavet karry fra det indiske køkken.