fbpx

Hjemmelavet peanutbutter på 5 min.

Super nem og lækker hjemmelavet peanutbutter opskrift på 5 minutter. En cremet jordnøddesmør til morgenmad, sunde snacks eller til asiatiske retter.

Min opskrift er lavet med kun 2 ingredienser: Peanuts og salt.

opskrift på hjemmelavet peanutbutter uden sukker

Hvordan laver man peanutbutter?

Peanutbutter er nok noget af den nemmeste “nøddesmør” man kan lave. Hæld peanuts direkte i en foodprocessor/minihakker og blend i 1-2 minutter indtil du får en cremet og lækker konsistens. Og voilà… så er din peanutbutter klar!

Video: Se hvordan jeg laver peanutbutter her ↓

Tip: Bliv blot ved med at blende til den har den ønskede konsistens. Giv dog gerne blenderen et par pauser undervejs:

Saltet eller usaltet peanutbutter?
En færdig peanutbutter skal gerne være saltet i smagen. Du kan både bruge saltede peanuts og usaltede peanuts. Er du vild med en saltet smag, så brug gerne peanuts med salt. Jeg har testet både med og uden – og begge dele smager skønt.

Ofte bruger jeg dog selv usaltede peanuts – da jeg synes, at peanuts med salt hurtigt kan blive lidt for saltet. Så er det nemt selv at justere med salt bagefter, så peanutbutteren rammer dine smagsløg!

Peanutbutter på 5 min.

Antal: 1 portion
Forberedelse: 5 min.

Super nem og cremet hjemmelavet peanutbutter opskrift på 5 minutter. En cremet jordnøddesmør. Saltet peanutbutter uden sukker.

Ingredienser:

  • Peanuts (jeg brugte 300g.)
  • Salt (kun hvis du bruger usaltede peanuts)

Sådan gør du:

1

Hæld alle peanuts i en kraftig minihakker eller foodprocessor.

2

Blend i 1-2 minutter med lidt pauser undervejs indtil du får den konsistens, du ønsker. Vil du have en grov/crunchy peanutbutter behøver du ikke blende længe. Ønsker du en helt cremet konsistens, så skal du fortsætte med at blende.

3

Smag den færdige peanutbutter til med salt, så den rammer dine smagsløg.

4

Hæld din peanutbutter i et rent glas/lufttæt beholder og opbevar den ved stuetemperatur.

Start med at hælde alle peanuts i en kraftig minihakker eller foodprocessor. Billede nummer 2 viser hvordan min peanutbutter så ud efter cirka 30 sekunder

grov crunchy peanut butter

På billede 3 har jeg blendet i cirka 1 minut og resultatet er en grov pb. Billede 4 er cirka efter 2-3 minutter – nu er den ekstra smooth og cremet

sådan laves pb smooth og cremet

Hvad er peanutbutter?
Peanutbutter er smør blendet af peanuts – også kaldet jordnødder. Ofte består peanutbutter kun af 2 ingredienser: Peanuts og salt. Men det populære nøddesmør kan også laves med sukker og neutral olie. Peanutbutter kendes også som en jordnøddesmør – heraf hjemmelavet jordnøddesmør.

Tip til crunchy peanutbutter:
Vil du lave en hjemmelavet crunchy peanutbutter? Så hak lidt peanuts groft og vend dem i den cremede smør til sidst.

opskrift på hjemmelavet peanutbutter uden sukker

Opskrift på peanutbutter uden sukker.

Min opskrift er lavet som peanutbutter uden sukker (bare lige hvis man skulle være i tvivl om dette). Ofte laver man den hjemmelavede version som en sukkerfri peanutbutter – og det ville også jeg klart foretrække at spise. En cremet og lækker peanutsmør som denne, smager nemlig helt fantastisk som den er. Men synes du, at den skal være sødere så tilsæt gerne lidt sukker eller sirup.

Mmmh, jeg er altså blevet vild med den her hjemmelavede udgave – og tror ikke, at jeg går tilbage til en færdiglavet version igen. Sig endelig til hvis jeg skal dele nogle opskrifter med peanut butter – eller måske endda sunde opskrifter med peanutbutter til sunde snacks.

cremet og lækker jordnøddesmør opskrift

Hvordan opbevares peanut butter?
Jeg vil anbefale at opbevare den ved stuetemperatur – ligesom den man køber. Hvis du opbevarer den i køleskabet, kan den godt blive lidt hård og svær at smøre ud.

Jeg håber, at du kunne bruge opskriften! Skriv endelig en kommentar nedenfor hvis du har nogle spørgsmål! 🌟

Giv opskriften på hjemmelavet peanutbutter stjerner her

5/5 (4 Reviews)

3 thoughts on “Hjemmelavet peanutbutter på 5 min.”

  1. Pingback: Salte mandler – Opskrift på hjemmelavede saltede mandler

  2. Hvorfor er der nogen som kommer olie i ? Hvad gavn gør det hvis konsistensen bliver så fin som din uden ?

    1. Hej Else,
      Ja det kan du have ret i. Nogen kan finde på at tilsætte sukker og neutral olie. Dog synes jeg, at resultatet bliver meget bedre ud. 😉
      Bedste hilsner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top