fbpx

Gulerodssuppe med ingefær på 30 min.

Her er min opskrift på den bedste gulerodssuppe med ingefær og kartofler. En simpel og nem gulerodssuppe serveret med sprøde toast.

Super nem opskrift på 30 min.

opskrift på gulerodssuppe med kartofler

Der findes næsten ikke noget bedre, når det regner udenfor og når køkkenet dufter af en varm og lækker suppe. I de sidste par uger hvor jeg testede gulerodssuppe, der var jeg helt oppe at ringe. For jeg elsker virkelig suppe. Og den her sag med cremede gulerødder og kartofler, måtte jeg have som en del af mine opskrifter herinde.

Jeg har lavet min gulerodssuppe med ingefær og spidskommen for at give suppen en ekstra skarp smag. Og så er opskriften lavet som en gulerodssuppe med kartofler, da kartofler og gulerødder sammen giver en super lækker og cremet konsistens!

Tip: Du kan både bruge stødt ingefær eller frisk ingefær.

Opskriften kan laves både til børn og voksne (smag evt. retten til, så ingefæren ikke bliver for stærk), den er rimelig budgetvenlig og kan laves hele året rundt!

Gulerodssuppe opskrift.

Antal: 2 personer
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 10 min.

Her er min opskrift på den bedste gulerodssuppe med ingefær og kartofler. En vegansk gulerodssuppe med kokosmælk på 30 min.

Ingredienser:

 • 1 løg
 • 3 fed hvidløg,
 • 2 tsk. ingefær, stødt
 • 1 tsk. spidskommen, frisk eller stødt
 • 400g. gulerødder
 • 200g. kartofler
 • 1 liter grøntsagsbouillon
 • 1 dåse kokosmælk
 • Olie til stegning
 • Til servering:
 • Frisk timian eller oregano
 • Citron skiver
 • Friskkværnet peber
 • 2 brødskiver eller toast
 • 1 håndfuld revet ost, evt. vegansk revet ost

Sådan gør du:

1

Steg finthakket løg og hvidløg i en stor gryde i lidt olie. Tilsæt spidskommen og ingefær og lad det simre et par minutter.

2

Skræl kartoflerne og skær både kartofler og gulerødder i små tern. Kom grøntsagerne med op i gryden sammen med grøntsagsbouillon. Sæt låg på og lad simre i 20-25 min til stykkerne er helt møre.

3

Blend suppen med en stavblender eller i en blender til den er helt cremet og ensartet.

4

Tilsæt 3/4 dl. kokosmælk (gem gerne lidt til at pynte med). Lad suppe varme lidt igen, imens der røres rundt og smag suppen til med salt og friskkværnet peber.

5

Anret suppen i skåle med kokosmælk på toppen, lidt frisk oregano eller timian, citronsaft og friskkværnet peber på toppen.

6

Toast: Forvarm ovnen til 200ºC. Fordel osten brødet, drys gerne med salt og peber. Bag toasten i ovnen i 5-8 min til osten er smeltet. Server dem sammen med den varme suppe.

Nem opskrift på gulerodssuppe med ingefær.

Jeg har forsøgt at holde min opskrift forholdsvis nem og enkel. Det betyder, at opskriften næsten kan bikses sammen, så længe man har gulerødder og kartofler på lager. For herudover skal der bruges løg, hvidløg, bouillon, kokosmælk, lidt citron, salt og peber. Og meget af det, har mange ofte på lager derhjemme i forvejen – og hvis ikke man har, så kan man få det i de fleste forretninger.

Tip: Hvis du vil undlade ingefær i opskriften, så kan du sagtens det!

gulerodssuppe med kartofler og kokosmælk

Gulerodssuppe med kartofler.

Selvom suppen primært er lavet med gulerødder, så har jeg også tilsat 200g. kartofler til opskriften. Du kan sagtens udelade kartoflerne i suppen, men de er med til at give fylde og er med til at gøre suppen endnu mere cremet og tyk.

Krydderurter: Jeg brugte lidt blade frisk oregano, men timian havde også været at foretrække! Du kan også pynte med lidt salvie, persille eller hvad du ellers har ved hånden, for at give serveringen lidt ekstra farve.

blendet suppe med gulerødder og kartofler

Jeg serverede min gulerodssuppe med lidt rester af kokosmælk og lækker ristet brød i ovnen med revet ost på. Men her kan du også servere suppen med de her lækre brødstænger med ost og pesto. Og ellers så er en omgang hjemmelavede croutoner også altid et hit til suppe!

nem suppe med gulerødder

Jeg håber, at du synes om opskriften! Skriv endelig nedenfor hvis du har nogle spørgsmål til suppen. Og også gerne hvis du har andre lækre bud på variationer til krydderier eller toppings. 🧡

Giv opskriften på nem gulerodssuppe stjerner her ↓

5/5 (2 Reviews)

1 thought on “Gulerodssuppe med ingefær på 30 min.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top