fbpx

Fersken crumble

Den lækreste og sødeste sommerlige crumble med fersken, kardemomme og vanilje. Skøn at spise med kold creme fraiche eller vaniljeis.

Opskriften er vegansk og kan nemt laves glutenfri.

fersken crumble opskrift vegansk og glutenfri

Super nem og lækker opskrift på en simpel crumble med de lækreste sødeste ferskener. En opskrift til en nem eftermiddagssnack, som en sommerdessert eller endda som en del af en luksus morgenmad eller brunch!

Fersken, nektariner eller blommer: Hvis ikke du er til fersken, så kan nektariner eller blommer også sagtens bruges – og det smager mindst ligeså skønt. Fremgangsmåden på opskriften er helt den samme 🍑

Vegansk fersken crumble: Jeg lavede opskriften til en vegansk fersken crumble, da jeg brugte plantesmør og vegansk creme fraiche til servering. Men du kan sagtens bruge almindelig smør i crumble dejen – og servere opskriften med almindelig creme fraiche, yoghurt, skyr eller flødeis.

Tip: Kan varmes op i ovnen igen i 15-20 minutter inden servering. Bør ikke varmes i mikroovnen, da crumble dejen vil miste sprødheden og vil blive for blød.

Fersken crumble opskrift.

Antal: 8 personer
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 30 min.

Opskrift på vegansk fersken crumble som også kan laves glutenfri. En nem sommerlig crumble med fersken og vanilje.

Ingredienser:

  • Fersken:
  • 500g. fersken, ca. 5 styk
  • 50g. rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker eller vaniljepulver
  • Crumble:
  • 50g. hvedemel eller havremel
  • 100g. havregryn
  • 50g. rørsukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. salt
  • 150g. smør eller plantesmør, koldt

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 175ºC varmluft.

2

Fersken: Skær fersken i både og herefter i helt tynde skiver. Fordel dem i et ovnfast fad (smurt med lidt plantesmør). Tilsæt rørsukker og vanilje og vend det hele godt sammen.

3

Crumble: I en stor skål tilsættes mel, havregryn, rørsukker, kardemomme og salt. Skær smørret i små tern, kom det op i skålen og vend det godt sammen med hænderne eller i en røremaskine. Dejen skal være fugtig og gerne med små og stykker crumble stykker.

4

Fordel crumble dejen over ferskenerne i fadet.

5

Bag fadet i ovnen 30-35 minutter til toppen er let gylden.

6

Lad køle af et par minutter og server med kold creme fraiche eller vaniljeis.

Super nem opskrift på fersken crumble.

Her er nogle af ingredienserne, som du skal bruge. Friske ferskener, lidt rørsukker, kardemomme og havregryn. Men også vanilje, mel (her kan du både bruge almindelig hvedemel eller glutenfri versioner).

Tip: Rørsukker kan sagtens erstattes med hvidt sukker og også sukkerfri sødemidler eller andre alternativer.

friske ferskener kardemomme og havregryn

Start med at skære ferskener ud i helt tynde skiver eller mundrette stykker. Placer dem i et smurt ovnfast fad – her kan du både bruge ovale fade, firkantede fade eller en rund tærteform.

Tilsæt sukker og vaniljesukker og vend det godt sammen mellem alle stykkerne, så ferskenerne bliver smurt godt ind

ferskener i fad til crumble

Glutenfri fersken crumble:
Hvis du ønsker en glutenfri crumble, så erstat de 50g. hvedemel med havremel (det kan du nemt selv blende i en blender), mandelmel eller boghvedemel. Alt sammen fungerer til opskriften. Du kan også nøjes med kun havregryn og tilsætte 50g. ekstra havregryn (dvs. 150g. i alt). Så bliver din crumble blot en smule mere rustik – men mindst lige så lækker sammen med de søde ferskener!

Form crumble dejen sammen med smørret og fordel små og større klumper oven på ferskenerne i fadet

Crumble dej med ferskener

Herefter sættes fadet i ovnen og bages i 30-35 minutter. Toppen skal være sprød og bagt, men den skal endelig ikke have for meget.

Køles af inden servering – og server med kold vaniljeis, creme fraiche eller andet lækkert.

crumble med fersken opskrift

Sommerlig crumble med tilbehør.

Når jeg laver crumble, så serverer jeg altid enten lidt yoghurt, skyr, creme fraiche eller vaniljeis til. Her kan du nemt justere alt efter om det skal være veganske produkter, laktosefri eller sukkerfri produkter.

Tip: Sørg gerne for at tilbehøret er koldt, det smager bedst sammen med de lune ferskener og den sprøde crumble dej.

fersken crumble opskrift vegansk og glutenfri

Jeg er vild med ferskener for tiden, og næste gang tænker jeg, at jeg skal afprøve en fersken tærte med smuldredej eller måske en fersken pavlova.

Hjemmelavet pavlova har jeg faktisk haft på listen længe.. Så mon ikke, at jeg deler en opskrift på det snart! Hvis du har nogle bestemte ønsker eller idéer til sommerkager / desserter og snacks inden sommeren er helt ovre, så skriv endelig en besked til mig nedenfor!

vegansk og glutenfri crumble opskrift med fersken

Hvis du vil have inspiration til flere crumble opskrifter, så vil jeg også anbefale min rabarber crumble opskrift eller den her lækre kirsebær crumble med de sødeste kirsebær i sæson!

Jeg håber, at du kunne bruge opskriften! Rigtig god fornøjelse ♥

Giv opskriften på fersken crumble stjerner her

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top