Her er min nemme opskrift på hjemmelavet croutoner. En opskrift på brødcroutoner lavet i ovn, og vend med olie, timian salt, peber.
Efter at jeg er begyndt at lave en del suppeopskrifter herinde, så tænkte jeg, at det var på tide med en opskrift på sprøde croutoner. De her er super nemme at lave, og du kan variere dem med alt lige fra chili, hvidløg eller tørrede krydderurter.
Brug dem som toppings på suppe. Hjemmelavede brødcroutoner passer stort set til alle slags supper, og giver en god fylde og mæthed – og så er det også bare lækkert med noget sprødt sammen med den varme suppe.
» Prøv også: Server croutonerne sammen med broccolisuppe
Croutoner.
Hjemmelavet croutoner er super nemme at lave i ovn. Kan laves som brødcroutoner eller rugbrødscroutoner. Gode til supper og salater.
Ingredienser:
- 200g. brød (eller mere hvis du har)
- 2 spsk. olie
- Frisk timian
- Salt og peber
Sådan gør du:
Skær brødet ud i tern. Læg på en bageplade beklædt med bagepapir.
Hæld olie ud over brødstykkerne og drys med timian, salt og peber. Vend det hele godt sammen.
Bag i ovnen på 200°C varmluft i 15 min. til de er let gyldne og køl croutonerne lidt af før servering.
Hvordan laver man croutoner?
Det er super nemt at lave sine egne croutoner! Skær brødet i tern (bestem selv hvor store du ønsker dem). Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Hæld olie hen over croutonerne og drys godt med salt og peber. Jeg valgte også til drysse med lidt timian, da jeg elsker duften af timian. Men du kan også sagtens drysse med lidt basilikum, oregano, chili, paprika, grill krydderi eller andet. Ellers hvis du ønsker dem ekstra smagfylde, så er hvidløg virkelig også lækkert at bage dem sammen med, så de bliver til hvidløgscroutoner.
Opskrift på croutoner i ovn.
Min opskrift på brødcroutoner er bagt i ovnen. Men du kan sagtens riste dem på panden også, hvis du synes det er nemmere. Sæt ovnen på 200 grader og bag dem i 15 min.
Croutoner på panden:
Vend croutonerne i olie, salt, peber og andet ønsket krydderi. Gør en pande klar og sæt på middel varme. Læg croutoner på og lad dem stege i 12-15 min. på lav/middel varme indtil de er gyldne og sprøde over det hele. Vend dem gerne grundigt undervejs.
Opskriften her kan du også sagtens lave til rugbrødscroutoner. De er super lækre som toppings og fyld ovenpå suppe. Ellers kan de også nemt komme med i salaten.
Server croutonerne sammen med suppe.
Jeg dryssede mine croutoner ovenpå » denne nemme broccolisuppe. Men croutonerne kan næsten drysses over hvilke som helst supper.
Pingback: Broccolisuppe – Vegansk opskrift på nem, sund suppe med broccoli
Pingback: Brød sticks – Sprøde stænger og croutoner med pesto og ost
Pingback: Veganske supper – Alle mine bedste suppe opskrifter på 30 min.
Pingback: Blomkålssuppe – Vegansk suppeopskrift med blomkål på 30 min.
Pingback: Pasta suppe – Opskrift på super nem suppe pasta på 25 min.