fbpx

Chokoladelagkage med kanel og figencreme

Vegansk lækker chokoladelagkage med kanel og figencreme!
chokoladelagkage

Når jeg tænker tilbage på denne veganske chokoladekage, føler jeg, at jeg svæver på en lyserød sky. Denne chokoladelagkage er lavet med kanal for at give den en mere efterårs/vinter fornemmelse – og kan derfor nemt udelades eller erstattes med andre krydderier, hvis den serveres om sommeren.

Kageopskrift:

Start med at varme ovnen op til 200°C. Mix alle ingredienser nedenfor – gerne i en god foodprocessor:
• 2 spsk. peanutbutter
• 3 spsk. rørsukker
• 4 spsk. ahornsirup
• 1 håndfuld cashewnødder (som er har været lagt i blød over natten – hvis du ikke kan nå det, så læg dem i blød med kogt vand i cirka 20 minutter.)
• 2 spsk. plantesmør
• 2 dl mandelmælk (eller havre)
• 2,5 spsk, kanel (gerne mere hvis du vil have en meget tydelig smag)
Tip: Hvis du eksempelvis ønsker en mere ‘ren’ chokoladelagkage’ så kan du nemt udelade kanel og tilføje lidt ekstra rå kakaopulver. De gør smagen en anelse mere kraftig.

Mix ovenstående i en god kraftig foodprocessor og blend det hele indtil du har en cremet konsistens (kan også sagtens mixes med et håndpiskeris).

Tilføj herefter de ‘tørre’ ingredienser nedenfor:

• 2 spsk. rå kakaopulver
• 1 tsk. bagepulver
• 1 tsk. natron
• 1,5 dl flour

Smag dejen til og tilføj 2 spsk. rørsukker eller ahornsirup, hvis der mangler sødme. Hakkede mandler tilsat er også altid et hit.

Beklæd en rund bageplade/bageform med kokosolie eller plantesmør og tilføj chokoladedejen. Det er vigtigt, at dejen har let ved at komme ud af bageformen. Bag kagen i cirka 35-45 minutter på de 200°C. Tjek kagen en gang i mellem med en gaffel. Lav i mellemtiden figencremen:

Figencreme:
Cremen jeg har lagt på toppen af chokoladekagen, er et meget nemt mix af følgende:
• 125-150 ml soya cuisine (det svarer cirka til 1 halv karton, jeg brugte den fra Alpro)
• frugtkød fra 2 friske figner
• 2 spsk. flormelis
• saft og skal fra en halv citron

Pisk soyacremen med en elpisker på højeste niveau til den har en fast konsistens. Tilføj citronen, flormelis og frugtkødet fra 2 figner. Mix det hele sammen, så der kommer en svag lyserød farve frem i cremen. Sæt på køl indtil kagen er færdig.

Når kagen er færdig og afkølet tages den ud af formen, og skæres langs over på midten, som vist på billedet herunder, så du har 2 lag af chokoladekage. (Mine 2 lag blev cirka 2 til 2,5 cm. i tykkelsen) Tilføj et lag med figencreme på det nederste lag og tilføj chokolade-lag nummer 2 ovenpå. Pynt med figencremen på toppen, bær i sæson, friske figner, skovsyre og evt. spiselige blomster (hvis du har). Rigtig god appetit!

chokoladekage-figencreme

Giv opskriften en vurdering her ↓

0/5 (0 Reviews)

1 thought on “Chokoladelagkage med kanel og figencreme”

  1. Pingback: Chokoladekage med banan og bær - Kageopskrifter – Micadeli

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top