fbpx

Veganske hindbærsnitter med kompot

Søde og lækre danske hindbærsnitter

Hindbærsnitter være en af mine all-time yndlings danske bagværker. Her er der ikke lagt vægt på sundhed – kagerne er nemlig som traditionen tro, fyldt med smør, sukker og hjemmelavet bærkompot. Hvilket smager fantastisk. Denne snack er både god som en morgenmadskage, en eftermiddags-treatment eller som dessert serveret med vaniljeis. Mmmh, jeg er på, uanset hvornår de serveres.

Veganske hindbærsnitter med hindbærkompot

Antal: 6-8 styk
Forberedelse: 1 time Tilberedning: 25 min.

Opskrift på lækre Veganske hindbærsnitter. Nemme, sprøde og lækre. Desuden lavet med den bedste hindbærkompot. Find opskriften lige her

Ingredienser:

  • Dej:
  • 325g økologisk hvedemel
  • 100g mandelmel (eller meget fine snittede mandelstykker)
  • 180g sukker
  • 1 økologisk vaniljestang
  • 300g plantesmør
  • Hindbærkompot:
  • (Hvis du ikke har tid/lyst til selv at lave hindbærkompot, så kan du nemt bruge en rigtig god, frisk hindbærmarmelade i stedte for)
  • 600g hindbær frosne eller friske (mix gerne med blåbær, hvis du ønsker et twist)
  • 1 spsk. chia frø
  • saft fra en kvart citron (1/4)~ For at lave denne simple hindbærkompot, skal bærrene egentlig bare varmen med chia frøene og 1 spsk. vand. (ikke mere end det, der er rigeligt saft i bærrene i forvejen!) Kog op i starten og varm forsigtigt i 10-15 minutter under omrøring. Køl ned.

Sådan gør du:

1

Dej: Tilføj mel, mandelmel, sukker og kornene fra vaniljestangen i en stor skål. Mix de tørre ingredienser sammen, og tilføj sukkeret i små dele lidt efter lidt. Hvis du har en god køkkenmaskine, så mix gerne på lav hastighed indtil delene er mixet sammen som en crumble. Jeg brugte bare mine hænder.

2

Form dejen indtil den samles, og halver dejen i to lige store portioner.

3

Placer hver stykke på en bageplade med bagepapir og pres dejen ned i bagepladen som en firkant. Størrelsen på dejen skal cirka være omkring 3 mm i tykkelsen. Gør det samme med dej nummer 2 og sørg for at de cirka har samme størrelse.

4

Placer begge deje i køleskabet og lad dem hvilke 1 times tid. Tænd imens ovnen på cirka 190º varmluft, og klargør i mellemtiden hindbærkompot.

5

Hindbærkompot:Når både dejene og bærkompot er kølet ned, så tilføj hindbærmixen ud på dej nummer 1, så den er beklædt over det hele.

6

Tilføj bagefter dej nummer 2 og du har 3 lag, altså: dej 1 - bærkompot - dej 2. Pres forsigtet i mindten, så der ikke er luft mellem lagene og ude i siderne, så det hele er dækket godt af. Brug en gaffel og prik hul i det øverste lag.

7

Drys med sukker og bag snitterne i den varme ovn i cirka 25 minutter til det øverste lag er gyldent.  

8

Køl endelig helt ned før du smager på den, eller skærer den i mundrette bidder.

Jeg håber virkelig, at du kunne brug opskriften. Lad mig endelig hvis, du har nogen spørgsmål!

hindbærsnitter hjemmelavet
~ En af mine absolutte yndlings danske bagværker. Og med hjemmelavet hindbærkompot, så er alt i heaven. 

veganske snitter
~ Jeg har skåret mine stykker i mundrette bider, og så er der altid bærkompot til overs. Det er btw ekstremt lækkert at hælde over som ekstra tilbehør, hvis der også serveres vaniljeis til.  

hindbærsnitter opskrift

Giv opskriften en vurdering her ↓

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top