fbpx

Chokolade granola

Super nem opskrift på chokolade granola lavet med havregryn, chiafrø, hørfrø, mørk chokolade, hasselnødder, kanel, ahornsirup og salt.

Du kan nemt tilsætte andre ingredienser også. Fx græskarkerner, poppet quinoa frø, solsikkekerner, tørrede frugter som abrikos, tranebær, rosiner mm.

granola med chokolade opskrift med havregryn

Denne nemme granola opskrift kan laves året rundt! Brug den færdige granola på toppen af chiagrød, smoothies, yoghurt, havremælk eller andet. Jeg spiser en del granola herhjemme især om morgenen til morgenmad i weekenden. Desværre var krukken tom.. Så derfor besluttede jeg at opfylde granola-krukken med denne gode omgang chokolade granola den her weekend. Det skal selvfølgelig lige nævnes, at denne udgave måske ikke er helt til den sunde side, da jeg både har brugt ahornsirup og chokolade til opskriften. Men jeg har listet nogle alternativer til andre ingredienser, du kan bruge lige nedenfor.

Det lækre ved denne granola er dog, at det er ristet i ovnen eller sirup – og sammen med den mørke chokolade, giver det granolaen den lækreste og dybeste smag. Du kan dog sagtens udelades chokolade, hvis du vil lave en granola, som er bare en anelse sundere.

Chokolade granola.

Antal: 1 stor krukke
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 20 min.

Sprød hjemmelavet chokolade granola - finder der noget bedre? Denne opskrift er lavet med chokolade og kakao. Virkelig lækkert. Find opskriften lige nedenunder.

Ingredienser:

 • 5 dl. havregryn (jeg bruger altid grovvalsede havregryn)
 • 2 spsk. chiafrø
 • 2 spsk. hørfrø
 • 2 sp. mørke kakao nibs eller anden mørk chokolade
 • 1 dl. kokosmel
 • 2 spsk. rå kakaopulver
 • 1 tsk. kanel
 • 5-6 spsk. ahornsirup
 • 1 håndfuld ristede hasselnødder, groft hakket
 • 2-3 drys salt

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 150°C varmluft.

2

Mix alle tørre ingredienser i en stor skål, og tilføj ahornsirup. Rør rundt med en ske eller tag fat med hænderne, så det hele er blandet grundigt sammen.

3

Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld granolaen over. Fordel over hele pladen.

4

Bag i ovnen i cirka 15-20 minutter indtil gylden. Tjek jævnligt hver 5-7 minut og rør evt. lidt igen.

5

Køl granolaen helt af, før det hældes på et rent glas eller krukke.

↓  Processen er simpel, man bare skal blande havregryn + frø + nødder med chokoladen og ahornsirup. Bland det godt sammen og fordel ud på bagepladen.

Bag granolaen i ovnen i ca. 15-20 minutter indtil gylden. Tjek gerne løbende hvert 5. minut, så det ikke brænder på (bagetiden kan nemlig variere lidt fra ovn til ovn).

opskrift på chokoladegranola med havregryn

Ryd op i køkkenskabene og lav granola.

Granola (eller müsli) kan laves med utrolig mange forskellige ingredienser. Så hvis du ikke lige har de ingredienser, frø, nødder eller kerner, som jeg har brugt – så kan du sagtens erstatte dem med andre gode alternativer.

Med granola er der nemlig uendelige kombinationer at prøve i forhold til ingredienser. Så tilsæt endelig, hvad du lige har i køkkenet. Jeg gør tit det, at jeg tager alle de mulige ingredienser frem fra køkkenskabene, som kan bruges til blandingen. Og herefter sorterer jeg i, hvad jeg har lyst til at bruge, og hvilke smage der vil passe godt sammen. Det er virkelig den perfekte løsning, hvis man gerne vil rydde lidt ud i køkkenskabene. Og der gemmer sig typisk meget mere, som man kan bruge, end man lige tror.

granola med chokolade opskrift

En sundere chokolade granola version.

Hvis du vil lave en granola uden chokolade eller kakao, så kan du sagtens udelade begge dele. Du kan også nemt erstatte chokoladen med en sundere version (uden sukker). Hvis du vil have din granola crunchy, så skal du bare helst erstatte ahornsirup + chokoladen med noget andet. Det skal være en slags væske, som får blandingen til at blive sprød sammen. Her kan du bruge:

 • Moste bananer – Overraskende lækkert at mose i.. Og det giver granolaen smag + en sprød konsistens i ovnen
 • Peanutbutter – Kam være et bedre/sundere alternativ, hvis du ikke ønsker at bruge ahornsirup
 • Flydende sirup uden sukker – Her findes der en del varianter, hvis du vil lave din granola helt fri for sukker
krukke med chokolade og granola

Prøv fx chokoladen granolaen på toppen af de her nemme ➝ chia desserter – lavet med kun 6 ingredienser.

Giv granola opskriften stjerner her ↓

5/5 (1 Review)

3 thoughts on “Chokolade granola”

 1. Pingback: Sunde Ispinde – Opskrift på lækre is med hindbær og banan

 2. Pingback: Peanut butter smoothies – Recipe with vanilla and cardamom

 3. Pingback: Peanutbutter smoothies med vanilje og kardemomme – Micadeli

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top