Chiagrød

ChiagrødOpdateret opskrift: Nem og hurtig chiagrød lavet med mandelmælk, vanilje og citron

Inspireret af Anna fra Grødgrisen, vil jeg her dele hendes lækre opskrift på klassisk chiagrød. Jeg er blevet helt vild med denne smagfulde og ikke mindst nemme opskrift. Og jeg bliver stadig utrolig overrasket over, hvor nemt det er hver aften at mikse den sammen og spise den morgenen efter. Jeg er blevet helt vild med denne lækre og ikke mindst nemme opskrift på chiagrød. Og jeg bliver stadig utrolig overrasket over, hvor nemt det er hver aften at mikse den sammen og spise den morgenen efter.

Citronen i grøden giver et lækkert indspark sammen med den søde vanilje. I starten synes jeg, at chia var lidt noget sjovt stads. Og med sin konsistens var lidt til den ‘klæbende side’. Men efter jeg har lavet den på mandelmælk, tilsat vanilje og pyntet med lækre toppings – så er det nu blevet til én af mine yndlings snacks.

Sidst spiste jeg min chiagrød toppet med denne lækre chokolade granola, men en god omgang figenkompot (eller anden kompot/marmelade) kan i den grad også anbefales.

Chiagrød med vanilje og mandelmælk

Serves: 1 glas
Prep Time: 5 min. Cooking Time: 1 time

Den nemmeste og bedste opskrift på chiagrød - lavet på få minutter. Jeg er efterhånden blevet ret vild med chia, især med granola, bær eller kompot.

Ingredients

  • 2 dl. plantemælk (jeg foretrækker altid mandelmælk til chiagrød)
  • 3 spsk. chiafrø
  • 1 tsk. god kraftig vanilje (eller evt. kornene fra en vaniljestang)

Instructions

1

Mix de ovenstående ingredienser i et glas eller skål med en ske, og sæt til side på køkkenbordet i cirka 30 minutter. (husk at denne opskrift gælder til 1 glas)

2

Rør herefter i grøden igen, og sæt på køl i køleskab natten over.

3

Rør godt i chiagrøden morgenen efter, og server med yoghurt, bær, kompot, eller gerne noget crunchy som fx granola.

chiagrød

Chiagrød – den nemme morgenmad:

Anna serverede også hendes klassiske portion chiagrød med bærkompot, skyr og blåbær. Den helt perfekte morgenmad, når det skal smage godt og være lyn-hurtigt. Hvis du laver grøden i glas, der kan lukkes godt til, så kan chiagrøden også sagtens tages med to go. Det er virkelig smart med de der små lukkede glas. Både om det gælder chiagrød, havregrød eller smoothies. Og som Anna skriver: så er der ingen undskyldning for ikke at få en god start på dagen!

Følg endelig hendes lækre morgenmads-univers her på Instagram.com/groedgrisen/. Her er det virkelig nemt at få maven til at knurre og blive inspireret til det næste morgenmåltid.. Rigtig god fornøjelse!

Du må meget gerne rate opskriften her nedenfor.

4/5 (5 Reviews)

1 thought on “Chiagrød”

  1. Pingback: Scrambled eggs – Opskrift på røræg med spinat til morgenmad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *