Her er min bedste opskrift på hurtig chiagrød. 3 ingredienser der skal røres sammen og så har du en super nem og lækker chiagrød.
Lavet med kun med 3 ingredienser; chiafrø, mandelmælk og vanilje.
Er chiagrød sundt?
Chiafrø er blevet ret populære, da de er fyldt med omega-3-fedtsyrer, protein og fibre. Og så mætter de helt enormt godt, på trods af deres små størrelser. Så chiafrø kan sagtens være en sundere morgenmad sammenlignet med andet slags morgenmad og morgenmadsprodukter.
Det er en vegansk chiagrød, da den er lavet på mandelmælk – hvilket også ofte er en af den bedste mælk at bruge til chiagrød, grundet dens sødme og tykkelse.
Chiagrød med 3 ingredienser.
Min bedste opskrift på vegansk nem og hurtig chiagrød. Chia grøden er lavet med 3 ingredienser; chiafrø, mandelmælk og vanilje.
Ingredienser:
- 4 dl. mandelmælk
- 6 spsk. chiafrø
- 2 tsk. vaniljepulver (eller evt. kornene fra en vaniljestang)
- Til pynt:
- Yoghurt, hindbær, blåbær og mandler
Sådan gør du:
Bland chiafrø i en skål med vanilje og mandelmælk.
Rør grundigt og hæld grøden i glas eller skåle. Sæt i køleskab mindst 4-5 timer eller gerne natten over.
Inden servering røres chiagrøden igennem og pyntes med yoghurt, hindbær, blåbær og mandler.
Hvordan laver man chiagrød?
Det er super nemt at lave chiagrød. Man skal nemlig bare blande chiafrø med vaniljesukker og mælk. Så arbejdstiden tager kun 5 min. Grøden skal ikke koges, man skal blot vente i mindst 4-5 timer (og gerne til næste dag), for at chiafrøene har suget alt mælken til sig og er blevet til en overnight grød. Chiafrø suger nemlig over 10 gange så meget af deres vægt i væske. Så her skal man altså være lidt tålmodig, før at “grøden” er helt klar.
Her har jeg blandet chiafrø med mandelmælk og vanilje ↓
Hæld grøden på glas og sæt på køl i 4-5 timer eller natten over. Herefter pyntes de med bær, yoghurt og mandler ↓
Nem og hurtig chiagrød til morgenmad:
Hvis du laver din grøden aftenen inden, så har du verdens hurtigste morgenmad dagen efter. Jeg er selv dårlig til at få spist morgenmad, inden jeg skal ud af døren. Men hvis jeg laver overnight grød som denne, så er det hele meget nemmere. Jeg bliver stadig så overrasket over, hvor nemt det er lave.
Hvis du laver grøden i glas, der kan lukkes godt til, så kan chiagrøden også sagtens tages med to go i tasken til skole eller arbejde. Det er virkelig smart med de små lukkede glas. Både til alt lige fra chia grød, havregrød eller smoothies.
Tips og toppings til super lækker chiagrød:
- Grøden er super lækker med alle slags bær fx friske hindbær, blåbær.
- God med kompot eller syltetøj på toppen.
- Citronen i grøden giver et lækkert tvist med den søde vanilje.
- Drys gerne med noget crunch fx granola, nødder, müsli eller frø.
- Prøv også grøden med peanut butter og banan – opskrift her
- Nogle laver også deres chiagrød med kokosmælk, som giver en tykkere konsistens og rund smag.
- Grøden er lavet på mandelmælk. Men du kan også sagtens lave din chiagrød med havremælk.
- Du kan også servere din chiagrød med skyr eller yoghurt.
- God at lave som en sund dessert med kakao – opskrift her
Opskrift på chia – opdateret opskrift ↺
Opskriften på grød er opdateret. Jeg har forbedret ingredienserne en smule og taget nye billeder til. Datoen her er derfor ny, så alle nye læsere kan få mere glæde af den.
Jeg håber, at du kunne bruge min opskrift på klassisk chiagrød! Hvis du har nogle gode tips og tricks til fremgangsmåden, tilbehør eller andet, så skriv endelig en kommentar nedenfor! Følg også med på pinterest under @micadeli, hvor jeg dagligt deler opskrifter og mad inspiration ♥
Pingback: Scrambled eggs – Opskrift på røræg med spinat til morgenmad
Pingback: Chiagrød med kakao – Nem opskrift med kun 6 ingredienser
Pingback: Overnight havregrød – Super nem grød med chia og bær
Pingback: Banangrød med 3 ingredienser – Opskrift på nem grød med banan