Vegansk opskrift på nem butternut squash suppe. En sund suppe lavet med få ingredienser – serveret med frisk soja creme fraiche og sprøde croutoner.
Kan laves klar på ca. 30-35 min.
Det er efterår, og jeg er virkelig i mit suppehjørne for tiden. Den her butternut squash suppe er SÅ simpel og nem at lave. Ingredienserne har jeg forsøgt at gøre ret simple. Så du skal kun bruge hvidløg, butternut squash, grøntsagsbouillon og friskkværnet peber. Der er altså ikke brugt kokosmælk til denne suppe (hvilket gør den lidt sundere og mere let i det).. Men du kan sagtens tilføje lidt kokosmælk eller fløde (til en vegetar version), hvis du vil have den ekstra cremet.
Af toppings serverede jeg suppen med frisk timian, lidt creme fraiche (vegansk version – men det kan udelades i det hele taget) og sprøde croutoner.
» Prøv også: Pasta med cremet butternut squash puré på 25 min
Butternut squash suppe.
Cremet og lækker vegansk butternut squash suppe med croutoner. Nem og lækker suppeopskrift til efteråret og aftensmaden. Klar på 30 min
Ingredienser:
- 1 spsk. olie
- 2 fed hvidløg
- 1 butternut squash
- 1 liter grøntsagsboullion
- Friskkværnet peber
- Forslag til toppings:
- Creme fraiche, vegansk
- Croutoner
- Frisk timian
Sådan gør du:
Varm olien i en gryde på middel varme. Tilsæt fintpresset hvidløg og lad stege igennem et par minutter.
Fjern skrællen fra butternut squashen og skær i små tern. Tilsæt stykkerne i gryden sammen med 1 liter grøntsagsboullion. Lad retten simre i 20-25 min. indtil squash-stykkerne er helt bløde.
Drys med friskkværnet sort peber og smag til. (Du kan også tilsætte en 1/2 tsk. gurkemeje, hvis du vil have en ekstra flot, gul farve).
Mix det hele forsigtigt sammen i en blender eller brug en stavblender, og blend suppen indtil helt cremet.
Anret suppen med creme fraiche på toppen, frisk timian og sprøde croutoner.
Butternut squash suppe og gryderetter.
Jeg er vild med alle de retter man kan lave med butternut squash. For det er virkelig her at grøntsagerne kommer til sin ret. Der er så mange fede veganske muligheder med både squashen, men også fx græskar. Og det er tit, at man kan erstatte dem begge med hinanden. Jeg har både eksperimenteret med ➝ græskar nuggets, den her sprøde græskarpizza og simpel ➝ pasta med butternut squash puré.
Suppe med de bedste croutoner.
Til servering kan du bruge hvilke som helst croutoner, som du ønsker. Men jeg vil alligevel slå et slag for ➝ de her croutoner med fuldkorn fra Earth Control. Sprøde og fyldt med salt. Mmmh.
Mange af de croutoner på markedet er lidt for bastante, kompakte og lidt hårde til min smag. Men de her croutoner er lidt blødere i det og stadig super knasende. Desuden, er de gode til både supper og salater.
Du kan også sagtens bruge rugbrødschips (også super lækkert!), hjemmelavede brødcroutoner, chips af rodfrugter, nødder – eller helt udelade toppings! Ellers passer suppen også glimerende sammen med et stykke brød eller flüte. Jeg håber, at du kan bruge opskriften!
Pingback: Veganske supper – Alle mine bedste suppe opskrifter på 30 min.
Pingback: Blomkålspuré – Opskrift på cremet nem vegansk blomkålspure