De her brød sticks med grøn pesto og revet ost er en skøn og sprød topping til suppe, gryderetter eller andet simremad.
Jeg lavede de her brød sticks som en slags aflange pinde / croutoner. Hvilket gør dem til en skøn appetizer sammen en lækker drink eller et glas vin. Så udover som tilbehør til aftensmaden, så kan de sagtens serveres som forret, en lille snack, til et skønt tapas eller ostebord.
Du kan både brug grøn pesto eller rød pesto. Men du kan også sagtens hælde lidt oliven tarpenade på dem eller andre slags tarpenader eller pestoer.
» Prøv også: Saltede croutoner til suppe og gryderetter
Brød sticks med pesto.
Sprøde og lækre brød sticks af restebrød. Perfekt til supper og gryderetter. De her croutoner / stænger er lavet med pesto og ost.
Ingredienser:
- 200-300g. brød
- 2 spsk. grøn pesto
- 1 håndfuld revet ost (jeg brugte vegansk ost)
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du:
Skær brødet ud i aflange tynde skiver ca. 1-2 cm i tykkelsen. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Hæld olie ud over brødstykkerne og pensel med grøn pesto, salt og peber. Pynt med lidt revet ost på toppen (hvis du bruger vegansk ost, så læg det gerne i blød i 10 min. inden, så smelter osten bedre).
Bag i ovnen på 200°C varmluft i 15 min. til de er let gyldne.
Brød sticks med pesto og ost.
Jeg lavede opskriften på de her sprøde sticks sammen med grøn pesto og lidt smelteost. Her brugte jeg vegansk ost, som smeltede fint i ovnen. Men du kan sagtens bruge almindelig revet ost, cheddar eller parmesan ost.
Skær brødet i aflange stænger / pinde. Smør dem med pesto og ost ↓
Brød som stænger eller croutoner.
Du kan forme dem helt som du synes. Jeg valgte at lave dem aflange – så passer de nemlig perfekt ned i suppen! Og de er skønne at dyppe med, da de bliver lidt bløde i den ene ende. Men opskriften kan sagtens laves som små firkantede croutoner med pesto og ost – og bages i ovnen helt på samme måde.
Jeg dyppede dem i den her lækre grøntsagssuppe med kartofler, gulerødder, porre og grønkål. Men de her sticks passer til alle slags supper og kan laves hele året rundt. Og så er formen på de her stænger, jo bare en dejlig og anderledes måde, at lave croutoner på ↓
I opskriften bruge jeg 200-300g. hvidt hvedebrød. En rest surdejsbrød, som jeg havde, der alligevel skulle spises. Men du kan i øvrigt også bruge rugbrød og lave dem til rugbrøds sticks. Det gør dem lige lidt sundere og mere mættende!
De er også gode sammen med et tapasbord, eller som en sprød appetizer sammen med en cocktail eller et glas vin. Mmm, det er bestemt ikke sidste gang, at jeg laver de her!
Opbevaring:
Jeg kunne slet ikke spise dem alle på én gang (naturligt nok!). Så jeg puttede dem i et rent glas med et lufttæt låg. Her kan de holde i 1-2 dage, men så hellere ikke længere, da de bliver ret tørre. Lun dem gerne i ovnen anden gang inden de serveres, så bliver de mere sprøde og knapt så tørre i smagen.
Pingback: Veganske supper – Alle mine bedste suppe opskrifter på 30 min.
Pingback: Blomkålssuppe – Vegansk suppeopskrift med blomkål på 30 min.