Saftige æbleboller med revet æble og kanel. En skøn og meget nem opskrift til både efterår og vinter med danske æbler i sæson.
Opskriften kan laves på et par timer, men kan også koldhæves.
Derfor skal du lave dejen med revet æble:
Når man tilsætter revet æble i dejen, så bliver bollerne super saftige og lækre. Meget mere saftige end i en normal dej. De får en helt anden smag og syrlighed, når der er æble i. Det samme gælder også med revet gulerod fx i de her ➝ gulerodsboller, eller med finthakket spinat, revet squash, appelsin eller andet. Det er alt sammen med til at give saftighed. Du kan også tilsætte grofthakket hasselnødder, valnødder, mandler, hørfør eller græskarkerner for mere struktur. Det er en nem måde at lave fyldigere eller lidt sundere boller på, da man let kan tilsætte frugt, nødder eller grøntsager.
Jeg tilsatte også 100g. havregryn og 100g. solsikkekerner for lidt ekstra struktur – men tilsæt gerne mere, hvis du gerne vil have bollerne til at blive lidt grovere. Her kan du også bruge fuldkornshvedemel, grahamsmel eller fx ølands fuldkornshvedemel.
»Prøv også: Grødboller – nemme og sunde med chiafrø og kerner
Æbleboller med kanel.
Opskrift på nemme og saftige æbleboller. Veganske boller med revet æble og kanel. Kan også laves med nødder eller grøntsager.
Ingredienser:
- 3,5 dl. Vand
- 25g. Gær
- 1 dl. Yoghurt Naturel, vegansk yoghurt
- 12g. Salt
- 200g. Revet æble (med eller uden skræl)
- 1 tsk. Kanel (eller kardemomme)
- 100g. Havregryn
- 100g. Solsikkekerner
- 500g. Mel
Sådan gør du:
Rør gær ud i en stor skål med vand. Tilsæt yoghurt, salt, kanel (eller kardemomme), revet æble, havregryn og solsikkekerner. En røremaskine er en fordel, men ellers brug en stor skål og ælt med et ske. Tilsæt melet lidt efter lidt. Rør til dejen er fast men klistret.
Når dejen er samlet, så læg et rent klæde over skålen og lad hvile 1,5-2 timer et lunt sted på køkkenbordet. Du kan også sætte den på køl natten over.
Forvarm ovnen til 190ºC. Form bollerne med en spiseske, og sæt dem på en bageplade. Drys med solsikkekerner på toppen.
Bag bollerne i ovnen i 16-18 min til de er gyldne på toppen.
Koldhævede æbleboller.
Opskriften på bollerne kan du lade hæve i 1 time eller 2 timer på køkkenbordet et lunt sted. Men de kan også sagtens koldhæves over natten. Fremgangsmåden er helt den samme. Du dækker bare skålen til og sætter den på køl natten over. Sæt den gerne ud på køkkenbordet og mens ovnen varmer op.
Jeg har prøvet både almindelig + koldhævede æbleboller og fik fine resultater begge gange! Her er bollerne formet med en ske og klar til bagning.
Veganske æbleboller: De fleste boller og bagværk er vegansk. Denne opskrift er også vegansk, da jeg har lavet dejen med 1 dl. vegansk yoghurt naturel. Men hvis du ikke ønsker en vegansk version, så kan du sagtens bruge almindelig neutral yoghurt i dejen. ➝ Se mine opskrifter på alle veganske boller og bagværk her
Skønne og nemme æbleboller med kanel.
Kanel eller kardemomme? Jeg kan love for, at mængden af kanel får lov til at dufte i hele køkkenet. I opskriften har jeg skrevet kanel (eller kardemomme). For du kan nemlig sagtens bruge dem begge, da de smager skønt. Og dufter lige så skønt som dejen til ➝ hjemmelavede kanelsnurrer. Noget af det bedste bagværk til efterår, vinter og forårs måneder, når de gode danske æbler er i sæson. Og så passer æbler bare super godt i smagen til krydderier.
Bag gerne bollerne på omkring 190ºC varmluft og bag dem indtil gyldne. Bollerne bliver luftige og lækre og får en skøn skorpe og smag. Hvis du afprøver andre gode krydderier, så skriv endelig herunder. Vil meget gerne høre hvordan I ender med at lave dem.
Boller med revet æble – Opdateret opskrift ↺
Opskriften på bollerne er opdateret, da jeg har forbedret billederne og opskriften, så nye læsere også kan få glæde af den.
Jeg blev inspireret af opskriften fra Anna-mad, og I kan finde hendes opskrift på lækre æbleboller her.
♡♡♡
Pingback: Veganske kanelsnurrer – Bedste opskrift på veganske kanelsnegle
Pingback: Gulerodsboller – Opskrift på nemme boller med solsikkekerner
Vildt lækre boller! Gode til brunch 🤩
Dejligt at høre Pernille! 😀
Ja, jeg elsker dem også, og især med de gode æbler i sæson
Bedste hilsner
De lyder lækre! Kan man udelade yoghurt?
Hej Tania
Jeg har ikke prøvet bollerne uden yoghurt. Jeg ved, at det sagtens kan lade sig af gøre med de fleste boller, men min erfaring siger mig, at resultatet bliver bedst med yoghurt.
Du kan også sagtens bruge creme fraiche i stedet – og både veganske produkter og konventionelle produkter kan bruges, alt efter hvad du ønsker. 😉
Bedste hilsner