Vinter dahl med spicy kidney bønner & hvide bønner
Kolde måneder i Danmark betyder, at jeg laver denne ret mindst 2-3 gange om ugen. Vejret har været gråt og fuld af regn, og det giver stemning til en masse varme retter og hygge indenfor. Denne bønne dahl er blevet en af mine absolutte favoritter. Jeg tror faktisk allerede, at jeg har lavet den 3 gange i denne uge.. Find opskriften nedenfor.
Dette er en simreret, som nemt kan stå og simre for sig selv i godt 2-3 timer, men hvis du ønsker en hurtigere aftensmad, så kan denne også simre fint over lav temperatur i cirka 30 minutter.
Vinter dahl med kidneybønner
Vinter dahl med kidneybønner. Lækker og varm ret til de kolde og mørke dage. Lavet med kidneybønner og masser af smag. Serveret med ris og avocado.
Ingredienser:
- Dahl:
- 1 dåse kidneybønner (cirka 400g. jeg brugte den med chili)
- En dåse hvide bønner (cirka 400g.)
- En dåse af tomatpuré (cirka 140g.)
- 1 stort hakket løg
- Fed hvidløg, presset
- 1 tsk. chili pasta (eller chili flakes)
- 1 tsk. spidskommen
- til sidst 1 tsk. paprika
- smag til med salt og peber
- Tilbehør:
- 1 ½-2 dl ris fx basmati eller brune ris
- En håndfuld rucolasalat
- 1 avocado i skiver
- Frisk persille (eller basilikum)
- Yoghurt, naturel
Sådan gør du:
Start med at stege løg og hvidløg i lidt olie i en tyk pande. Efter 3-4 minutter tilføj herefter alle de resterende ingredienser. Kog gerne retten en smule på højere temperatur i starten.
Herefter skruer du ned og lader det simre over en lavere temperatur. Lad retten simre for sig selv i 40-60 minutter på lav temperatur. Tilføj gerne ekstra vand hvis konsistensen bliver for fast.
Når din simreret stort set er færdig og dufter himmelsk, så sæt risene til at koge og skær avocadoen i skiver.
Server retten med ris, kokos yoghurt, avokado i skiver, rucola, persille og evt. ekstra chili. God appetit.
~ Retten serveret med ris, yogurt, rucola, avokado skiver, drysset med persille og chili flager!
~ At tilføje avocado som tilbehør til retten, gør kun retten endnu mere cremet og lækker.
~ En mango/appelsin snack mens retten simrer en kold vinterdag.. Efter dage med regn, regn og regn, er en solskinsaften ude i kulden ret så fantastisk.
~ Håber du kunne bruge denne opskrift. Jeg tror, at denne ret går til toppen af favoritter i denne måned. Hvis du savner inspiration til en god avocado creme, så kan jeg anbefale min opskrift lige her. God fornøjelse!
Giv opskriften en vurdering her ↓
Pingback: One Pot quinoa gryde – Varm og spicy grøntsagsopskrift