fbpx

Vietnamesiske forårsruller på 30 min. (rispapirsruller)

Vietnamesiske forårsruller, rispapirsruller, friske forårsruller – kært barn har mange navne. Her i en grøn vegetarisk / vegansk version med tofu og grøntsager.

Serveret med den lækreste hjemmelavede peanut butter dip.

opskrift på vietnamesiske forårsruller på 30 min.

Hjemmelavede friske vietnamesiske forårsruller, kan laves med alverdens grøntsager. Og kan nemt varieres med det fyld, som man bedst kan lide.

Til opskriften: Mine friske forårsruller er lavet med sprød tofu, risnudler og grøntsager. Såsom; agurk, avocado, mango, rødkål, gulerødder, salat, peberfrugt og sesam på toppen.

Derfor skal du lave rispapirsruller:
Måske er det første gang, du giver dig i kast med rispapirsruller, så håber jeg ikke, at det er sidste gang. For friske vietnamesiske ruller er både super hurtige, lækre og budgetvenlige at lave. De kan fyldes med stort set alle slags grøntsager eller kød såsom; tofu, kylling, fisk, and, rejer eller hvad du ellers ønsker. Det er noget som både børn og voksne ofte synes er sjovt at lave. Og så smager de ekstremt lækkert med dip til.

Se video fra Instagram, hvor jeg laver opskriften her »

Opskrift på rispapirsruller.

Antal: 14-16 stykker
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 10 min.

Opskrift på Vietnamesiske forårsruller med grøntsager og tofu. Vegetar og veganske rispapirsruller med peanut butter sauce.

Ingredienser:

  • Rispapirsruller:
  • 50g. tynde risnudler
  • 2 gulerødder
  • 1/2 agurk
  • 1/2 mango
  • 1/2 avocado
  • 50g. rødkål (eller spidskål)
  • Salat, hjertesalat eller icebergsalat
  • 3-4 ark rispapir
  • Peanutbutter sauce:
  • 2 spsk. peanutbutter, smooth
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1/2 lime
  • Salt og peber

Sådan gør du:

1

Rispapirsruller: Hæld kogende vand over nudlerne i en skål. Lad nudlerne trække i et 1-2 minutter

2

Pres alt vandet ud af tofuen med et stykke køkkenrulle eller et viskestykke. Skær herefter tofuen i tynde og aflange strimler. Steg stykkerne på panden i lidt olie, indtil de er helt sprøde og gyldne på alle sider.

3

Skær alle grøntsagerne ud i aflange tynde strimler.

4

Dyp rispapiret kort i et fad med vand og læg herefter papiret på et spækbræt.

5

Læg grøntsager, nudler og sprød tofu på rispapiret cirka 1/4 del ind i midten. Fyld cirka hvad der svarer til en håndfuld (ikke for meget, så du ikke kan lukke rispapirsrullen).

6

Hold fast om fyldet, imens du ruller siderne af rispapiret ind over midten og ruller nedefra og op. Det er vigtigt, at du holder godt fast, så rullen bliver så stram som muligt.

7

Skær rullen over i 2-3 stykker og sæt dem på en tallerken med åbningen opad (du kan også spise rullerne helt som de er).

8

Peanutbutter sauce: Rør alle ingredienser grundigt sammen til en lækker dressing. Tilsæt gerne lidt ekstra vand, hvis dressingen er for tyk.

9

Server rispapirsullerne sammen med den cremede peanutbutter sauce og sød chili sauce.

Friske forårsruller – sådan gør du:

Grøntsager: Start med at skære alle grøntsagerne i aflange strimler.

Tofu: Pres alt vandet ud af tofuen med et stykke køkkenrulle eller et viskestykke. Skær herefter tofuen i aflange stykker og steg på panden i lidt olie, indtil de er helt sprøde og gyldne på alle sider.

ingredienser med tofu, grøntsager og nudler

Alternativt fyld til friske forårsruller? Mange fylder også deres friske ruller med andre typer af salatblade, radiser, forårsløg, bambusskud, bok choy kål, rejer, peberfrugt, asparges eller ananas. Men også rødkål, spidskål, rødløg, ærteskud, frisk chili eller friske krydderurter. Det er altså en vietnamesisk forårsrulle som kan varieres i det uendelige.

Hvor kan man købe rispapir?
Rispapir kan købes i stort set alle supermarkeder – både store og små. Det gennemsigtige rispapir fås i både flade firkantede og runde pakker, og kan næsten altid findes ved de asiatiske hylder. Jeg køber altid fra Pandasia.dk, hvor du også kan få 10% med min rabatkode; MICA10 🌟

Hvilket rispapir til forårsruller?
Alle slags gennemsigtige typer af rispapir kan bruges til friske forårsruller. Dog skal vietnamesisk rispapir dog ikke forveksles med “forårsrulle papir” – som ikke er gennemsigtigt. Men derimod er lavet af en tyk gul dej til forårsruller som skal frituresteges.

opskrift på rispapirsruller med grøntsager og fyld

Peanut dip til friske forårsruller.

Jeg blev selv inspireret til en lækker hjemmelavet peanutbutter dip, da jeg så det her billede fra Six Hungry Feet. For der findes virkelig ikke noget bedre end en lækker tyk og cremet peanut butter dressing til sine friske vietnamesiske forårsruller.

Hvis du ikke er til den klassiske peanut butter sovs til dine friske forårsruller, så er der heldigvis også mange andre gode alternativer, som jeg har listet op lige nedenfor.

peanut butter dip dressing til friske rispapirsruller

Tilbehør til vietnamesiske forårsruller

Man kan naturligvis sagtens spise de friske ruller helt som de er. Men, jeg vil nu anbefale at servere dem med lidt dip. Måske ikke bare 1 men 2 eller 3 af slagsen, så der er lidt at vælge imellem 😉

  • Peanut butter sauce – En skøn sauce af peanut butter, lidt vand, lime, soyasauce, salt og peber kan røres sammen til den skønneste sauce.
  • Sweet chili sauce – Klassisk lækker sød chili sauce er også oplagt her, og smager skønt i kombination med de øvrige saucer.
  • Sojasauce – Sort saltet sojasauce smager skønt til vietnamesisk mad. Her kan du også bruge tamari sauce (den glutenfri udgave) med endnu mere smag.
  • Chili mayo sauce – har du chilimayo eller lignende i køleskabet, så er det også lækkert for en spicy
  • Sesamsauce – Kan både købes færdiglavet eller kan nemt laves selv.
opskrift på vietnamesiske forårsruller på 30 min.

Når nu vi er i det vietnamesiske køkken, så må næste opskrift på listen være de lækre gule vietnamesiske pandekager (også kaldet Banh Xeo). Hvis nogen af jer har prøvet at lave dem, så skriv endelig en kommentar nedenfor. Glæder mig sådan til at udforske det vietnamesiske køkken meget mere.

Hvis du vil prøve en opskrift på friteret rispapir også kaldet puffet rispapir, så prøv endelig min opskrift på Rice Paper Puffs. De er så hyggelige og sjove både at lave og spise – og kan fyldes med næsten hvad som helst.

Vietnamesiske ruller – giv opskriften stjerner her ↓
5/5 (1 Review)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top