Vegetarburger med kikærtebøffer og sprøde pommes frites.
De her kikærterbøffer smager fantastisk, og er fuldstændig geniale i vegetarburgere. Min grundopskrift er egentlig ret simpel, og kan nemt varieres med forskellige krydderier og andre ingredienser. Jeg tilføjer også gerne en bid persille, ekstra løg eller peberfrugter, da det giver bøfferne endnu mere kant og tekstur, til den ellers bløde burgerbøf.
Jeg bruger stort set altid kikærter til burgerbøffer. Tidligere har jeg afprøvet både sorte bøffer og andre former for bælgfrugter, men kikærter må nok være en favorit. Simpelthen fordi de giver en fast ‘bøf’, og da farsen bliver ret nem at arbejde med.
Prøv også – god omgang hjemmelavet pommes frites som tilbehør.
Vegetarburger med sprøde kikærtebøffer
Opskrift på vegetar burger. Kikærterbøffer smager fantastisk og er fuldstændig geniale i vegetariske burgere med fritter, dressing og grøntsager.
Ingredienser:
- 1 dåse kikærter, omkring 3 dl. kogte
- 4 tsk. tomatpesto, eller anden rød pesto
- 2 tsk. paprika
- 2 tsk. harissa krydderi, eller anden stærk rød krydderi
- 1 citron, saft + skal
- 2 tsk. balsamico creme, eller almindelig balsamico
- 2 spsk. mel
- 2,5 spsk. olie
- salt og peber
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180c grader.
Hæld vandet fra de kogte kikærter og skyl under koldt vand i en si. Kom i kikærterne i en blender eller i en skål med en mixer, og tilsæt rød pesto, paprika, harissa krydderi, revet citron skal + saft og en smule balsamico creme. Mix til en cremet og saftig 'fars'.
Tilsæt mel, olie, salt og peber og bland fasen godt sammen, evt. bare med en ske (den sidste del her, behøves ikke at mixes sammen med blender kraft).
Gør en stegepande varm med lidt olie, form farsen til formen på burgerbøffer du ønsker, og steg dem et par minutter på hver side til de bliver gyldne og sprøde. De behøver ikke at være helt gennemstegte, for bagefter skal de en tur i ovnen og steges færdig i 10-12 minutter (så bliver de ekstra gennemstegte og sprøde). Varm evt. også dine burgerboller i ovnen de sidste par minutter. Lad begge dele herefter køle lidt af.
Server de varme bøffer i en lun burgerbolle med en god ketchup, salat, tomater, svampe, radiser og en god dressing - og sprøde hjemmelavede pommes frites.
Efter burgerbøfferne er lavet, så skal burgeren fyldes op med de bedste ingredienser. Min burger bestod af hjemmelavet surdejsbolle (opskriften kan findes lige her), sprød hjertesalatblade, skiver af tomat, champignon, radiser og en god hjemmelavet avokado dressing/dip med friskhakket persille. Så bliver det ikke meget bedre. Jeg har brugt det varme harissa krydderi til mine bøffer, bestående af: Kommen, salt, kanel, paprika, peber, chili, spidskommen og hvidløg. En helt fantastisk krydderi, som giver et strejf af varme og som normalt er virkelig lækkert til kødretter og bøffer. Hvis du ikke har krydderiet på lager, så kan du sagtens bruge andre krydderier fra hylden. Så længe du husker at balancere og smage til, så du får den helt rette smag frem.
– De lune kikærtebøffer taget af panden, og er klar til at blive varmet godt igennem i ovnen de sidste minutter.
– Jeg håber, at du kan bruge opskriften. Lad mig endelig vide hvis du har nogle spørgsmål..
Pingback: Burgerbøf med sorte bønner – Vegetarburger med bønnebøf
Fantastisk burger, som vi har lavet mange gange nu, den er et hit hver gang 🤩 vi laver altid fritter og avokadocreme til.
Juhuuu! Ej hvor dejligt Annette! Så skønt at høre 😀
Bedste hilsner!