Her er min nemme opskrift på lækre grønne, veganske tarteletter med grøntsager. Lavet med vegansk tarteletfyld med svampe, hvide og brune asparges med en lækker tartelet sovs.
Tarteletterne her er så nemme at lave og smager skønt! Det er tarteletter uden kød som passer godt både til frokost, aftensmad, hverdag og weekend.
Klar på ca. 25-30 minutter.
Jeg valgte at bruge de færdigkøbte tarteletskaller, dem kan man få i flere forskellige størrelser og tykkelser. Men næste projekt bliver helt klart at lave hjemmelavede tartelet bunde også!
Tarteletfyldet består af en hjemmelavet sovs med stegte svampe, lidt løg, hvide asparges og flotte danske grønne asparges i sæson. Men fyldet kan også sagtens bruges som tilbehør til gryderetter eller kan vendes i en ovnbagt ret, hvis du har rester. Fyldet kan også laves som vegetarfyld til vegetar tarteletter. Forskellen er kun, at jeg har brugt plantemælk og plantesmør for en vegansk tartelet version.
Et godt tip: Hvis du vil have tartelet-saucen ekstra “ostet”, så vil jeg anbefale 1-2 tsk. gærflager. De giver en lækker umami-smag og oste-smag.
Jeg bruger selv de her gærflager, en pose som rækker utrolig længe. Men du kan også få en billigere pose gærflager her.
» Prøv også: Nem opskrift på ristaffel med grøntsager og tofu
Tarteletter med svampe og asparges.
Nem opskrift på lækre grønne, veganske tarteletter med grøntsager - eller til vegetar tarteletter. Tarteletfyld med svampe, hvide og grønne asparges.
Ingredienser:
- Tarteletfyld:
- 2 spsk. Plantesmør
- 2 spsk. Mel
- 4 dl. Plantemælk (havre, soja eller mandelmælk)
- 1 dl. Grøntsagsbouillon
- Friskkværnet peber
- Herudover:
- 200g. Svampe
- 1/2 Løg
- 150g. Grønne Asparges
- 200g. Hvide Asparges, evt. fra glas
- 100g. Ærter, optøet
- Olie til stegning
- Tarteletbunde
Sådan gør du:
Hak svampe og løg i små tern. Hæld lidt olie på en pande og steg løgene. Tilsæt svampene og steg et par minutter. Skær grønne asparges i mindre stykker og steg med på panden de sidste 2-3 minutter. Sluk panden og gem til senere.
Tænd ovnen på 200°C.
Tarteletfyld: I en gryde tilsættes plantesmør. Når det er smeltet tilsættes mel. Pisk hurtigt sammen til en melbolle med et piskeris. Rør mælken i og blive ved med at røre rundt under middel varme. Læg 1 grøntsagsbouillon i gryden sammen med 1 dl. vand. Drys med friskkværnet peber. Lad det koge tykt sammen under omrøring. Det vil tage et par minutter. Hvis saucen bliver for tyk, så kan du tilsætte lidt ekstra vand.
Hæld vandet fra de hvide asparges og skær dem i mundrette stykker. Hæld dem op i sovsen sammen med ærter, stegte løg, svampe og grønne asparges. Gem evt. lidt til at pynte med.
Sæt tarteletbundene på en rist og varm dem i ovnen i 2-3 minutter. Hæld fyldet i de varme, sprøde tarteletter.
Pynt med asparges og svampe – og drys med salt og peber.
Fyld til vegetar og veganske tarteletter:
Der er et utal af muligheder når det gælder fyldet til tarteletter uden kød. Og det gælder både til vegetariske tarteletter og en vegansk udgave. For selvom der ikke bruges rejer, skinke, kylling eller andet hønsekød (som i traditionelle tarteletter med høns i asparges), så kan man næsten bruge hvilke som helst slags grøntsager.
Tarteletter uden kød – med svampefyld og grøntsager frem for hønsekød.
Jeg synes selv, at det var lækkert både med hvide og grønne asparges samt svampe + løg stegt på panden. Men du kan også vende stegte tomater i, små tern af squash eller aubergine, spinat, gulerødder mm. Jeg overvejede også at vende jackfruit i (en frugt, der er skåret i trevler, og derfor minder om kylling eller pulled pork). Det kunne være super skønt også, og passer lækker sammen med brune champignon!
Hvis du har nogle favorit grøntsager, som du plejer at putte i din veganske eller vegetar udgave af tarteletter, så skriv endelig i en kommentar nedenfor. Vil meget gerne høre om jeres favoritter og erfaringer. Jeg dryssede til sidst lidt timian på også.. Men persille havde virkelig også været lækkert.
Jeg håber, at I får lyst til at prøve den her udgave af veganske tarteletter med grøntsager. Jeg brugte almindelige butterdejsskaller til opskriften, men du kan bruge hvilke som helst tarteletskaller. Hvis du afprøver de her hjemmelavede tarteletter derhjemme, så tag mig endelig her på Instagram – vil elske at se jeres resultater.
Pingback: Vegansk julefrokost – Opskrifter til vegetar eller vegansk frokost her
Pingback: Vegansk påskefrokost – Opskrifter til vegetar og vegansk påske
Færdig købte butterdejsskaller er vel ikke særligt veganske?
Hej Tine,
Mange af dem er faktisk. Især de billigere udgaver, da der ofte er brugt plantesmør fremfor konventionel smør.
Men man kan altid kigge bagpå pakken, hvis det er noget, som man ønsker at købe efter 😉
Bedste hilsner!
Er sovsen fryseegnet ?
Vh Mette
Hej Mette,
Jeg har faktisk ikke prøvet. Men mon ikke, at det sagtens kan lade sig af gøre. 😉 Dog skal man nok tilsætte lidt væske ved opvarmning.
Bedste hilsner 🌸
Sidder og slår mave nu 🙂 jeg kunne ikke lige skaffe grønne asparges, så vi erstattede dem med spinat fra frost, og det fungerede glimrende. Og så hældte vi godt med timian i sovsen! Tak for en lækker og nem opskrift <3 elsker din blog og din kogebog 🙂
Hej Emma,
Hvor er det dejligt at høre! Tusinde tak! Dejligt at du følger med her på siden og kan bruge mine opskrifter! ♥️
Bedste hilsner herfra!