fbpx

Veganske gulerodsmuffins

De her lækre veganske gulerodsmuffins, er fyldt med sød smag og sunde gulerødder. Toppet med en nem smørcreme / frosting med citron og vanilje.

De her muffins er lavet med gulerødder og valnødder. Klar på ca. 30 min.

opskrift på sunde veganske gulerodsmuffins med frosting

Tips til sunde gulerodsmuffins.
Opskriften er lavet med 2 dl. rørsukker. Men du kan sagtens undlade sukker helt (for en sundere udgave), og fx tilsætte et par skefulde ahorn sirup eller anden slags sødemiddel. Jeg brugte snackgulerødder, da jeg synes de giver en ekstra sødme fremfor almindelige gulerødder. Det gør dejen og smagen lidt sødere, samtidig med at den selvfølgelig stadig er sund.

Veganske gulerodsmuffins.

Antal: 12-14 styk
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 20 min.

Min bedste opskrift på veganske gulerodsmuffins med flødeostglasur. En opskrift på gulerodsmuffins uden æg - klar på 30 min.

Ingredienser:

  • Gulerodsmuffins:
  • 3 dl. mel
  • 2dl. rørsukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 2 tsk. vanilje sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 3/4 dl. olie
  • 1,5 dl. havremælk
  • 2-3 gulerødder (ca. 120g.)
  • 2 dl. valnødder
  • Frosting:
  • 75g. plantesmør, blødt
  • 150g. flormelis
  • 1/2 citron, skallen derfra
  • 2 tsk. vanilje

Sådan gør du:

1

Gulerodsmuffins: I en skål blandes de tørre ingredienser: mel, sukker, bagepulver, kanel, vanilje og salt. Tilsæt olie, mælk og fintrevet gulerod.

2

Fordel dejen i 12-14 muffinsforme, som bages i ovnen i 20 min på 180ºC.

3

Lad dem gerne køle helt af, inden frostingen kommer på.

4

Frosting: I en skål blandes blødt smør, flormelis, citronskal og vanilje. Pisk sammen med en elpisker til det er helt blødt og luftigt og smag til.

5

Pynt kagerne med frosting på toppen med en kniv eller du kan bruge en sprøjtepose og stjernetyl.

Opskrift på veganske gulerodsmuffins uden æg.

Det er en nem gulerodsmuffins opskrift uden æg. Og som nemt kan laves med ingredienser, som du allerede har i køkkenskabene. Det er nemlig slet ikke nødvendigt at bruge æg til muffins, selvom at mange ofte bruger æg til både kager og og cupcakes.

opskrift på gulerods muffins uden æg

Gulerodsmuffins med flødeostglasur.

Jeg valgte, at lave en lille portion flødeostglasur – vegansk version vel at mærke. Og det er en slags hvid ostecreme / smørcreme. Min er ikke lavet med creme cheese (som de fleste slags ostecreme nok er lavet med). Men jeg lavede den med plantesmør, flormelis, citron og vanilje. Som er pisket sammen med en elpisker, og på den måde bliver det til en lækker smørcreme, som man kan bruge som glasur på muffins, kager eller cupcakes. Og især til veganske gulerodsmuffins er det jo oplagt, med en vegansk flødeost creme på toppen.

Her kan du også drysse med ekstra citronskal, hvid chokolade, mørk chokolade eller finthakkede valnødder på toppen.

gulerodsmuffins med flødeostcreme og smørcreme

Typer af nødder til dejen:
Jeg brugte valnødder til muffindejen, for at give lidt knas og fylde i de svampede gulerodsmuffins. Men valnødder kan sagtens udelades i opskriften eller skiftes ud med mandler, pekannødder, cashew nødder eller hasselnødder.

veganske muffins med gulerødder

Hvis du vil lave dejen til en gulerodskage, så kan man også sagtens det! Jeg skal helt klart afprøve en lækker gulerodskage også ud af den her dej. I forhold til opbevaring, så kan de her nemme gulerodsmuffins uden æg holde sig på køl i 4-5 dage i en lufttæt beholder.

opskrift på sunde veganske gulerodsmuffins med frosting

Hvis du vil have inspiration til andre muffins, så har jeg også denne opskrift på super nemme og luftige veganske bananmuffins.

Jeg håber, at du kan bruge opskriften på de her lækre og luftige muffins med gulerødder. Hvis du laver opskriften og deler, så er du mere end velkommen til at tagge mig under @micadeli_Pinterest eller Instagram. Vil elske at se jeres resultater!

Giv opskriften på gulerodsmuffins stjerner her

5/5 (1 Review)

10 thoughts on “Veganske gulerodsmuffins”

    1. micadeli_dk

      Hej Peter,
      Jeg bruger altid havremælk (og nogen gange mandelmælk). Men du kan bruge helt hvilken type mælk, som du ønsker 🙂
      Bedste hilsner

  1. Pingback: Veganske chokolademuffins – Opskrift på chokolade muffins uden æg

  2. Hejsa,
    Jeg glæder mig til at bage din opskrift! Men skal de bages ved almindelig ovnvarme, eller ved varmluft?

    Mange tak 😀

    1. micadeli_dk

      Hej Sofie,
      Jeg har bare brugt almindelig ovn – over og undervarme.
      Håber at de bliver gode! 😍
      Bedste hilsner

      1. Heidi Filtenborg Poulsen

        Hej Michala
        Hvis jeg undlader valnødderne, skal der så tilføjes noget andet/ekstra?😊

        1. Hej Heidi,
          Nej det behøves slet ikke – så du kan sagtens undlade nødder i dejen. Jeg synes dog, at de bliver bedst med nødder, men det er alt efter smag og behag! Kan også erstattes med hasselnødder, mandler eller andet, hvis du synes.
          Og ellers har jeg lige delt min opskrift på påskemuffins, hvor jeg har brugt 2 slags nødder i samme: https://micadeli.dk/paskemuffins/ blot til inspiration.
          Bedste hilsner og rigtig god påske ☀️

    1. Hej Karina
      Jeg bruger ofte rene sorte vaniljekorn – og så bare et lille nip. Ellers blot vaniljesukker. 🌸
      Bedste hilsner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top