Vegansk chokoladekage med snickers topping og chokolade: .
Mmmmh. Snickers + chokoladekage.. kan det blive meget bedre? Find opskriften nedenfor:
Kageopskrift:
Forvarm ovnen til 200°C. Mix alle ingredienser forneden i en skål:
• 2 spsk. peanutbutter
• 3 spsk. rørsukker
• 4 spsk. ahornsirup
• en håndfuld cashewnødder (sat i blød over natten – hvis du ikke kan nå det, så kan du ligge dem i blød i kogende vand i cirka 20 min.)
• 2 dl mandelmælk (eller havremælk)
Mix alle ingredienserne i en skål med en elpisker eller en mindre blender. Tilføj herefter de tørre ingredienser:
• 2 spsk rå kakaopulver
• 1 tsk. bagepulver
• 1 tsk. natron
• 2 spsk. plantesmør
• 1,5 dl mel
Mix det hele sammen med en elpisker til alt er samlet og har en cremet konsistens. Beklæd en bageform med lidt kokosolie eller plantesmør og tilføj chokolademassen. Bag kagen i cirka 35-34 minutter på 200°C. Tjek kagen indimellem med en gaffel indtil den er bagt færdigt.
Karamel topping med peanuts:
• 12 bløde Medjool dates, pillede (alle sten er taget ud)
• 1 dl. vand
• 1/2 tsk. salt
• 1/2 tsk. vanilje extract
• 1 tsk. kokosolie, smeltet
Mix alle ingredienserne og put halvdelen på den færdige kage. Tilføj peanut som topping, og tilsæt derefter resten af karamelcremen. Sæt gerne kagen på køl en times tid eller mere, inden du skærer i den, så du får et flot snit. Håber du kunne bruge opskriften!
Giv opskriften en vurdering her ↓
Hvor mange personer er opskriften til?
Hej Elisabeth,
Jeg vil gætte på omkring 12-14 personer. Det kommer selvfølgelig an på hvor store stykker man skærer kagen i. Men de gange jeg har skåret kagen, har jeg skåret 14 stykker – ét stykke til hver.
Bedste hilsner,
Michala 🙂