Super nem opskrift på vegansk rösti uden æg. Det er en rösti opskrift lavet med kartofler og gulerødder.
Serveret med en nem hjemmelavet dilddressing.
Rösti er jo super lækre og sprøde at spise – uanset om det er som tilbehør, forret eller bare som en snack i sig selv. Jeg elsker at spise dem, og har altid lavet dem som tilbehør til andre retter til aftensmaden. Jeg har dog længe haft tænkt over, hvordan at jeg kunne lave opskriften vegansk .. Så alle, der ikke ønsker at spise æg, også kunne være med!
.. Og heldigvis (efter øvelse en del gange), fik jeg sammenkoblet en opskrift som er lavet med groftrevet kartofler og gulerødder, vand og hørfrø – og altså uden æg.
Tricket er, at bruge et andet bindemiddel end æg. Og her brugte jeg hørfrø kerner – et såkaldt hørfrø-æg. Jeg har delt opskriften på hørfrø-æg her, så du kan blive meget klogere på hvad det er – og hvorfor det er genialt i veganske opskrifter!
Server de sprøde kartoffelrösti med en kold hjemmelavet dip eller dressing. Jeg har delt opskriften på dilddressing nedenfor til alle jer, der ønsker at lave den også!
Rösti med kartofler og gulerødder.
Vegansk rösti opskrift med kartofler og gulerødder uden æg. Serveret med en lækker dressing, perfekt til aftensmad og tilbehør.
Ingredienser:
- Rösti:
- 300g. kartofler
- 200g. gulerødder
- 2 spsk. hørfrø
- 7 spsk. vand
- 4 spsk. rasp
- Olie til stegning
- Dilddressing:
- 4 spsk. soja creme fraiche
- 1 spsk. vegansk mayo
- 2 fed hvidløg
- Håndfuld dild
- 1 spsk. olie
Sådan gør du:
Bland hørfrø og vand i en lille skål og lad trække i 10 min.
Imens skyldes og skrælles kartofler og gulerødder. Riv det hele groft på et rivejern og kom op i en skål. Dup grøntsagerne med et viskestykke eller køkkenrulle, så der fjernes så meget væske som muligt.
Hæld hørfrø-blandingen i og rør det godt sammen. Lad det trække i 10 minutter.
Tilsæt rasp til blandingen og form de runde rösti med hænderne, ca. 1 spsk. per rösti. Pres dem godt sammen med hænderne til runde flade rösti.
Steg dem på en pande i rigeligt olie 2-3 min. Vend dem forsigtigt, når de er gyldne og sprøde.
Server dem sammen med kold dilddressing eller som tilbehør til andet aftensmad.
Her kan du se, hvordan jeg lavede mine ↓
Sprøde rösti med dilddressing:
Jeg serverede mine sprøde rösti med en lækker dilddressing… Jeg kan virkelig anbefale en kold dressing eller dip til de her sprøde kartoffelrösti. Det er en perfekt kombi at lave en kold dip man kan dyppe i til de knasende rösti.
Hvis du laver dem mere runde, så kan de også nemt bruges som et alternativ til frikadeller. Eller, hvis de laves flade, er de GENIALE til burgere.
Opskrift på vegansk rösti – uden æg:
Som nævnt kan rösti sagtens laves uden brug af æg. Og her er det altså uden frygt for, at de skulle falde sammen under stegning.
Når man blander hørfrø og vand, så får det en klistet og sammenhængende effekt. Helt ligesom hvis du tilsatte 1 æg i opskriften. Herudover, så er det også en god idé med et par spiseske fulde rasp.
Efter rösti formes og steges på panden i lidt olie, så er resultatet sprødt og rösti’erne hænger fint sammen.
Jeg håber, at du vil afprøve opskriften! Udover at være lækre som tilbehør til aftensmad, så er de også gode til grillmad, som små stykker til fyld i fx pitabrød, fladbrød, hjemmelavet durums.. Eller som et godt alternativ som frikadeller.
Du kan også gemme opskriften på pinterest her.
Pingback: Tabouleh salat - Opskrift på lækker og nem Couscoussalat
Pingback: Kål rösti – Veganske rösti snacks med rødkål på 30 min.