fbpx

Vegansk panini med spinat, artiskok og pesto på 15 min.

Super nem hjemmelavet vegansk panini opskrift! Perfekt toast til både frokost, madpakke, eftermiddagssnack eller en nem aftensmad.

Kan laves både som vegansk og vegetar panini.

opskrift på vegansk panini og vegetar panini med grønt

Jeg er da ved at få fyldt godt op af toastopskrifter herinde på siden. For som i måske allerede har set (jer der har fuldt med længe), så elsker jeg virkelig toast. Toast, panini, ristet sandwich – hvad end vi kalder det. De tager som regel ikke mere end 15 min. at lave og de kan fyldes med alverdens grøntsager.

Hvilken ost skal man bruge?
Jeg brugte en vegansk ost fra supermarkedet (den grønne pose fra salling), men ofte bruger jeg også violife block (den som man selv river). I dag er der kommet så mange forskellige revet ost på markedet.. Så der er nok at vælge imellem, hvis du gerne vil lave en vegansk udgave. Hvis du vil lave en vegetar toast og ikke ønsker at bruge en vegansk ost, så kan både almindelig revet ost, mozzarella og cheddar bruges!

Til toastens ydersider brugte jeg plantesmør – men her kan hvilken som helst smør bruges. Det er alt efter smag og behag!

Vegansk panini på 15 min.

Antal: 2 toast
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 10 min.

Nem opskrift på vegansk panini med grønt til både frokost eller nem aftensmad. Kan laves både som vegansk og vegetar panini.

Ingredienser:

  • 4 skiver toastbrød, efter eget valg
  • 2 spsk. plantesmør
  • 2 spsk. grøn pesto
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 1 dl. artiskok
  • 1 håndfuld revet ost (jeg brugte en vegansk version)
  • Salt og peber

Sådan gør du:

1

Smør 4 skiver toast med rigeligt plantesmør. Ved herefter den smurte side nedad.

2

På toastens ikke-smurte side fyldes 2 stykker brød med grøn pesto, spinat, små artiskok stykker, revet ost, salt og peber. Luk begge toast med de 2 resterende stykker, så smørsiden vender op.

3

Steg begge panini på en grillpande, i panini maskine, i en toaster eller på en almindelig stegepande. Pres dem godt ned undervejs, og vend dem først når de er gyldne og sprøde.

Vegansk panini med smelteost.

Her er nogle af ingredienserne, som jeg brugte til mine panini. Toastbrød, grøn pesto og artiskok. Jeg brugte artiskok fra glas (som var lidt olierede i smagen). Men du kan også bruge frisk artiskok som er kogte forinden eller gratineret i ovnen – alt efter hvor rustikke du ønsker dem.

ingredienser til hjemmelavet panini med artiskok

Smør ydersiderne med plantesmør og fyld toasten indeni

toast med revet ost spinat og grøn pesto

Hvilket brød skal man bruge?
Du kan bruge alt lige fra bagernes franskbrød, toastskiver, baguettes, rugbrød, Pågen-brød, krydderboller og både lyst og fuldkornsbrød. Jeg brugte selv et frisk lyst franskbrød fra bageren. Men opskriften her er også ideel at lave med dagsgammelt brød, hvis du har noget. Ristede toast og panini er altid en god idé, hvis du har lidt tørt og kedeligt brød liggende.

Jeg stegte mine panini på en grillpande, så de fik de flotte striber på begge sider. Men du kan sagtens bruge en almindelig stegepande også – resultatet bliver mindst lige så lækkert!

sprøde paninis på panden

Opskrift på vegansk / vegetar panini til frokost.

Nyd paninien som en hurtig frokost sandwich eller som en nem og hurtig aftensmad, hvis man ikke kan overskue det helt store. De kan også nemt laves om morgenen til madpakke. For selvom den selvfølgelig ikke er ligeså sprød, så smager den stadig super lækkert i løbet af dagen.

ristet vegansk toast med artiskok

Og så er de i øvrigt også lækre at lave som tømmermændsmad eller til andre hyggelige og dovne dage. Især hvis man gerne vil have noget snasket, saltet og hjemmelavet nem fastfood!

Tip: Har du ikke spinat, så kan finthakket grønkål, rucola eller basilikum også bruges.

panini med spinat grøn pesto og artiskok

Jeg håber, at du kan bruge opskriften på de her paninier! De er super lækre at servere til både små børn og voksne. Og kan også nemt serveres med grønne salater, dip og dressinger eller andre små retter. Velbekomme! 🌿

Giv opskriften på vegansk panini stjerner her ↓

3.5/5 (10 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top