fbpx

Vegansk marengs – kyskager

Sprøde, små, flotte og dekorativ vegansk marengs formet som kyskager. De her veganske marengs er lavet som aquafaba marengs med kikærtevand.

Så fine at servere til desserter, kager, is og chokolademousse.

opskrift på veganske marengs kyskager

Måske har du allerede hørt om magien bag kikærtevand. Altså vandet fra en dåse kikærter eller kogte kikærter. For det fantastiske er nemlig, at man kan piske kikærtevandet til lækker sprød vegansk marengs.

Ja, det er stadig lidt fascinerede for mig, at man kan lave marengs uden æg på den måde!

Du skal kun bruge 3 ingredienser:

  • Kikærtevand – Vandet fra en dåse kikærter (eller kogte kikærter) kaldes også for “aquafaba”. Og har en fantastisk egenskab til at piske sig luftigt.
  • Sukker – Marengs er jo søde, så du skal også bruge 1/2 dl. sukker (cirka 4 spsk.)
  • Citronsaft – Tilsæt også 1 tsk. citronsaft. Lidt syre gør nemlig, at din veganske marengs piskes bedre og holder formen godt. Og så giver lidt syre i øvrigt en god balance i smagen, så det hele ikke er alt for sødt. Mange bruger også pulveret “cream of tartar” for at få marengsen til at stabilisere. Du kan også bruge madlavningseddike.

Opskriften her giver en ret stor portion! Kom marengs massen i en sprøjetepose med tylle og tryl dem til små og fine marengskys.

Opbevaring af marengs: Afkøl gerne dine marengs på en bagerist og læg dem i en lufttæt beholder, så de holder sprødheden så længe som muligt.

Vegansk marengs.

Antal: 1 stor potion
Forberedelse: 30 min Tilberedning: 1 time

Flotte og dekorative veganske marengs lavet som kyskager. Veganske marengs er lavet som aquafaba marengs med kikærtevand.

Ingredienser:

  • 150g. kikærtevand (vandet fra 1 dåse kikærter eller kogte kikærter)
  • 1/2 dl. sukker
  • 1 tsk. citronsaft

Sådan gør du:

1

Tænd ovnen på 100ºC.

2

Hæld kikærtevandet i en helt ren skål (det er vigtigt at både skål + piskeris er helt rene, da det ellers er svært at piske stift). Brug en elpisker eller røremaskine og pisk i 2-3 minutter. Tilsæt citronsaft + sukkeret lidt efter lidt. Det tager cirka 8-10 min. at piske den god, så man skal være lidt tålmodig. Du skal piske nok til, at resultatet er super cremet, at du kan vende skålen på hovedet, så din marengs kan "stå selv".

3

Beklæd en bageplade med bagepapir, og kom din marengs i en sprøjtepose med en stjernetyl.

4

Pres sprøjteposen ned mod bagepladen og sprøjt små kys ud i den ønsket størrelse. Antallet afhænger af hvor store du laver dem.

5

Bag dine marengs i cirka 50 min - 1 time. Herefter slukker du ovnen og lader dem køle af i ovnen i cirka 20-30 min. til ovnen er kølet ned. Sådan synes jeg, at man får det bedste resultat.

6

Placer dem herefter forsigtigt på en rist. Pynt din kage med de sprøde marengskys.

Vegansk marengs – sådan gør du ↓

Først handler det om at piske din aquafaba så stift som muligt. Hæld sukkeret i undervejs (mens der piskes) samt lidt citronsaft.

Den skal være pisket så godt, at du kan vende skålen på hovedet.

aquafaba pisket marengs

Sprøjtepose + tyl: Jeg vil altid anbefale at bruge en sprøjtepose af kraftigt kvalitet. Så undgår du at den knækker eller at din tyl skærer hul et sted i bunden. Jeg brugte en stjerneformet tyl (stor størrelse 13). Men alle slags tyller + størrelser kan bruges! Det er alt efter ønske.

Pres sprøjteposen godt ned på bagepladen, så de formes til de flotte kys ↓

sprøjtepose og tyl til marengskys

Farvede kyskager:
Hvis du gerne vi give lidt liv og ekstra farve til dine marengs, så kan du sagtens tilsætte et par dråber konditorfarve til din marengs. Der skal ikke meget til, så tilsæt gerne meget til til at starte med, få fx inspiration her.

Et trick er også at farve indersiden af din sprøjtepose med lidt konditorfarve. Så får dine marengskys de flotteste farver og “swirl look”.

hvide kyskager

Opskrift på marengs uden æg.

Opskriften er også ideel at lave, hvis du eksempelvis ikke kan tåle æg eller hvis du får gæster som ikke kan. Mange spørger desuden om man kan smage kikærtevandet i de små marengs – og det kan man heldigvis slet ikke!

kyskager af marengs kikærtevand

Marengs kan serveres på utrolig mange måder! Fx både som klassiske kys til is, kager eller chokolademousse, som jeg lavede her.

Men du kan også eksperimentere med andre former og størrelser med din marengs. Fx flotte fuglereder eller den flotte Pavlova dessert med marengs, creme og smukke bær på toppen. Den har jeg i øvrigt også til gode at lave en flot opskrift af! Det tænker jeg, er en oplagt idé til min opskrifts-liste her til sommer.

marengskys serveret i chokolademousse

Her pyntede jeg mine marengskys på min nye opskrift på sund choklademousse med chiafrø – som jeg deler opskriften på meget snart!

Jeg håber, at du kan bruge opskriften! Skriv endelig hvis du har nogle spørgsmål i en kommentar nedenfor 🧁

Giv opskriften på vegansk marengskys stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top