Den her tofu salat er en skøn og nem salat med stegt tofu, bagte søde kartofler, perlebyg, spinat appelsin, og dressing. Perfekt til både frokost og aftensmad!
Super sund og mættende salat fyldt med proteiner.
Jeg er begyndt at tænke over flere mættende, fyldige og sunde salater. Vi taler jo også januar måned – og det plejer jo ofte at være et godt tidspunkt til flere salater. Så hvis du leder efter noget sundt, mættende, vegetarisk/vegansk – men stadig fyldt med proteiner? Så er den er salat med tofu virkelig et godt valg!
Inspiration til sund og mættende salat: Jeg brugte perlebyg, spinat, kakifrugt, appelsin, sukkerærter, bagte søde kartofler, tofu, dressing og citron. Her kan du nemt udskifte med andre ingredienser, grøntsager og frugt fra køleskabet! Og du kan nemt udskifte og bruge de grøntsager, der er i sæson lige nu, så salaten kan laves året rundt.
Salaten kan både serveres som en mættende aftensmad, til frokost, til madpakke eller som tilbehør til hovedretter eller andre større retter.
Tofu salat opskrift.
Sund, mættende tofu salat. Opskrift på salat med stegt tofu, søde kartofler, perlebyg og spinat. En salat fyldt med proteiner.
Ingredienser:
- Salat:
- 200g. søde kartofler
- 1 tsk. paprika
- 2 dl. perlebyg
- 1 håndfuld spinat
- 1 kakifrugt (kan erstattes med fersken eller nektarin)
- 1 appelsin (kan udelades efter sæson)
- Sukkerærter, en håndfuld
- Dressing, valgfri dressing
- Citron
- Tofu:
- 200g tofu
- 2 spsk. olie (olivenolie eller neutral olie)
- 1 tsk. majsstivelse
- 1 tsk. ahorn sirup
- 2 tsk. soja sauce
- Saft fra 1/2 citron
- Salt og peber
Sådan gør du:
Salat: Skyl søde kartoflerne og skær i små tern. Vend dem i olie, salt, peber og paprika. Bag søde kartofler i cirka 20 min. på 200ºC til de er møre.
Kog perlebyg som anvist på pakken. Hæld vandet fra og lad køle af.
Anret den kogte perlebyg i en skål eller på et fad. Vend sammen med finthakket frisk spinat, sukkerærter, kakifrugt, appelsin og de bagte søde kartofler.
Tofu: Læg et stykke køkkenrulle over tofuen og tryk ned så vandet fjernes. Skær den i små tern. Kom lidt olie på en pande og steg tofu stykkerne så de er gyldne på alle sider.
I en skål blandes olivenolie, majsstivelse, ahorn sirup, soja sauce, citron saft, salt og peber. Hæld saucen med op på panden og vend godt sammen med tofu stykkerne. Lad dem stege et par minutter til glazen har sat sig på tofu stykkerne.
Fordel de stegte tofu stykker udover salaten. Drys med frisk peber, salt, citron og en valgfri dressing.
Sund salat med stegt tofu.
Jeg er virkelig begyndt at elske tofu. I starten synes jeg det var svært at arbejde med og få til at smage skønt. Men ligesom med så meget andet, så smager tofu ikke meget i sig selv. Det skal have lidt kærlighed. Og det kan man nemt gøre med sødt, salt og surt.
Jeg stegte tofuen på panden med en lækker sauce – ligesom min opskrift på karamelliseret tofu, som faktisk er en af mine mest populære opskrifter overhovedet.
Processen er helt den samme – og du kan se en video her, hvordan jeg laver karamelliseret tofu.
Herefter røres salaten sammen med de bagte søde kartofler og stegt tofu. Og resultatet er virkelig noget så skønt, lækkert og mættende!
Opskriften giver en ret stor portion – jeg havde i hvert fald mad til 2-3 dage. Både lidt til frokost, som tilbehør til aftensmad og bare som en snack indimellem til at stille sulten.
Hvis du har prøvet opskriften, så skriv endelig en kommentar nedenfor! Vil elske at høre om jeres resultater og hvad I synes!
Find alle mine salatopskrifter her
Hej Michala
Tak for opskriften på denne Tofu salat, den smager rigtig dejligt. Du skriver “valgfri dressing”. Jeg brugte en bais olie/eddike dressing hvori der er lidt rødløg og den var helt fin omend måske lidt for skarp og gennemtrængende i smagen ift den lidt mere sarte smag fra Tofu salaten. Har du en foretrukken dressing til denne Tofu salat? Og i så fald vil du dele den med mig? Gerne med mængde angivelse og fremgangsmåde
Mange hilsener
Mads
Hej Mads,
Dejligt at høre at det smagte!
Jeg brugte selv en færdigkøbt lys dressing ala creme fraiche dressing til den her opskrift, hvor jeg tilsatte lige et lille skvat citronsaft. Den var meget mild, sød og perfekt sammen de sprøde friske grøntsager, søde kartofler og karamelliseret tofu. Jeg vil selv anbefale et dressing som ikke er alt for dominerende – men det er jo alt efter smag og behag! Og så valgte jeg en lys dressing, så man nemt kunne se den ovenpå salaten.
Jeg har faktisk netop udgivet 4 nye veganske dressinger i min nye bog. Her er både creme fraiche dressing, dilddressing, sennepsdressing og myntedressing.
Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål!
Bedste hilsner ☀️
Hej Michala
Undskyld, jeg troede at dit svar ville komme i min mailboks, derfor var jeg ikke klar over at du allerede har svaret.
Tak for svar, jeg går efter din anbefaling: creme fraiche dressing
Mange hilsener
Mads