Kødfri, simpel og lækker taco bowl også kaldet en mexi bowl. Lavet med vegansk kødfri taco fyld og serveret med salat, tomater, majs, salsa, avocado, sorte bønner og lækre sprøde nachos.
Super nem opskrift – klar under 30 min.
Dette post kan indeholde sponsorerede links
Denne opskrift på taco bowl er virkelig en fortrukken opskrift hjemme hos mig, hvis jeg har nachos, lidt salsa – og ellers grøntsager fra køleskabet. Nogen gange laver jeg den kun med grøntsager, andre gange med sorte bønner, kidney bønner eller linser.
Og bedst af alt, så kan den mixes sammen på ingen tid, med hvad man nu er heldig at have i køleskabet. Brug derfor ingredienserne blot som inspiration – frem for en reel opskrift. For du kan nemlig bruge stort set ALLE slags bønner, grøntsager, mexicanske chips, dips mm.
Tip: For at få det bedste resultat med dit tacofyld, er det ret vigtigt at finthakke grøntsagerne, så det får en kød-agtig konsistens. Det kræver lidt tålmodighed og ikke mindst skarpe knive. Hvis du mangler gode knivsæt, så kan jeg anbefale japanske knivsæt, som jeg selv bruger til mange af mine opskrifter!
Taco bowl.
Inspiration til nem og lækker TACO bowl. En vegansk mexi bowl opskrift uden kød. Serveret med nachos og grøntsager. Klar på 30 min.
Ingredienser:
- Taco fyld med grøntsager:
- 1/2 blomkål
- 240g. kogte linser (svarer til 1 dåse)
- 200g. brune svampe
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 2 tsk. spidskommen
- 3 tsk. paprika
- 1 tsk. chili flager
- 3 spsk. tomatsalsa
- Salt og peber
- Til servering:
- Spinat eller salatblade
- 1 dåse sorte bønner
- Tomater
- Lime
- 1 dåse majs
- Salsa
- Nachos
- Koriander eller persille
Sådan gør du:
Taco fyld med grøntsager: Skyl og hak blomkål, svampe, løg og hvidløg meget fint. Hæld vandet fra linserne og skyl dem grundigt.
Hæld lidt olie på en panden og steg finthakket løg og hvidløg. Tilsæt spidskommen, paprika og chil og lad simre simre et par minutter. Tilsæt grøntsager, linserne, salsa og drys med salt og peber.
Rør grundigt og lad simre i 10-15 min. indtil fyldet har fået farve og er godt tilberedt. Smag til med chili, salt og peber.
Servering: Server taco fyldet i skåle med nachos, majs, salat, tomater, salsa, lime ksiver, sorte bønner, frisk koriander – eller andet tilbehør.
Taco bowl – nem opskrift til vegansk og vegetarisk taco aften
Jeg synes også at de her skåle er oplagt at servere, hvis man skal holde taco aften til en masse gæster. Hvis man fx sætter alle ingredienserne på bordet fra det mexicanske køkken, så er det nemt for gæsterne at vælge enten tacos, fyldte madpandekager, tortillas, ovnbagte quesadillas, taco skåle, nachos eller måske bare blande en tallerken af lidt af det hele.
For nogle dage siden lavede jeg de her lækre tortilla pandekager med kødfri fyld. Og det er faktisk samme type af fyld, som jeg har brugt til opskriften her. Lavet med blomkål, linser og svampe. SÅ nemt og lækkert – og klar på kun 30 min. Så behøver en kødfri taco aften ikke at være nemmere.
Tips og andre idéer til mexi bowl:
- Kidneybønner, chili beans eller linser
- Frisk koriander
- Chili eller jalapeños
- Syltede rødløg
- Ovnbagte søde kartofler
- Couscous, bulgur eller quinoa
- Du kan også lave dips som guacamole, baba ganoush eller creme fraiche
- Og så skal man selvfølgelig ikke gå ned på salsa
Næste gang skal jeg afprøve en mexi bowl med tofu som den her. Også en god idé at kalde den en Burrito Bowl. Synes altid det er sjovt hvordan man kan forvandle veganske og kødfrie ingredienser til mad, som vi kender det. Og med mexicansk mad er der virkelig mange muligheder.
Pingback: Guacamole – Guide til den bedste opskrift på kun 15 min.