fbpx

Squashruller

De her lækre grønne squashruller ligner små fine roser, og er oplagte at lave både som en super flot forret eller som til tilbehør til hovedretter.

Fyldt med portobello svampe, pesto og spinat.

squashruller med fyld ala squash roser

Super fine squashroser rullet sammen med fyld af portobello svampe, revet ost, spinat, grøn pesto og frisk timian på toppen.

En skøn og nem opskrift der kan laves hele året rundt. Og de passer godt til alt lige fra grillmad, sommermad, eller som en lækker anretning til en fin middag eller som en del af menuen til nytårsaften.

Portobello svampe: Jeg har brug de flotte mørke portobello svampe, da de har masser af smag (fyldt med umami). Men alle slags svampe og champignon kan bruges. De kan også fyldes med soltørrede tomater, gulerødder, aubergine eller små skiver af oliven.

Tip: Squashrullerne kan laves både veganske og vegetariske alt efter om du bruger vegansk revet ost eller mozzarella, parmesan, cheddar mm. Fremgangsmåden er helt den samme.

Squashruller opskrift.

Antal: 10 squashruller
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 20 min.

Lækre og nemme squashruller til forret eller som tilbehør. Lavet som flotte squashroser med svampe, ost og spinat.

Ingredienser:

  • 1 squash
  • 1 dl. grøn pesto
  • 2-3 portobello svampe
  • En håndfuld spinat
  • 100g. revet ost (jeg brugte vegansk revet ost)
  • Frisk timian
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie til stegning

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 180ºC almindelig over og undervarme.

2

Start med at skære portobello svampene i helt tynde skiver. Rist dem kort på panden et minut på hver side i lidt olie til de bliver bløde og har fået farve.

3

Skær squash i helt tynde aflange skiver med et mandolinjern.

4

Læg 2 skiver squash ved siden af hinanden, men så de overlapper hinanden i den ene side. Fordel pesto udover, læg skiver af spinat, drys med revet ost og fordel 2-3 af de stegte portobello skiver på langs. Drys med salt og peber.

5

Rul nu fra den ene ende til den anden, så det bliver en squashrulle (se billeder nedenfor). Forsæt sådan til du har lavet 10 styk (eller flere, alt efter hvor meget fyld du har).

6

Smør en muffinsform med lidt olie i bunden og siderne. Placer squashrullerne heri. Du kan også bruge lidt bagepapir i bunden af formen eller små papirmuffins, hvis du er i tvivl, om de vil sidde fast.

7

Sæt formen i ovnen og bag dem i cirka 20-22 minutter til overfladen er let gylden på toppen og osten er smeltet.

8

Tag squashrullerne forsigtigt ud af formene og anret dem på en tallerken eller et fad. Drys med frisk timian.

Squashruller med fyld – sådan gør du

Først starter jeg med at klargøre grøntsagerne. Skær svampene i fine tynde skiver og skær squashen på et mandolinjern, så du får de helt fine og tynde strimler.

Steg portobello-svampene kort på en pande i lidt olie, salt og peber. De skal ikke have for lang tid, men skal kun lige være gennemstegte ↓

stegte portobello svampe og squash strimler

Og så skal rullernes laves. Læg 2 tynde squashskiver på langs (så de overlapper hinanden), fordel grøn pesto, spinatblade, revet ost og de stegte svampe på langs udover.

Drys med salt og peber, og rul fra den ene ende til den anden ↓

squash rulles til squashruller med fyld

Fordel alle de færdige squashruller i en muffinform eller i andre små runde metalforme. Jeg smører formen med lidt olie, så de ikke brænder fast. Og herved behøver jeg ikke bruge bagepapir eller muffin papir til formene.

squashroser klar til at komme i ovnen

Squashroser til forret og som tilbehør til hovedret.

Squashroserne kan serveres til utrolig mange ting. De er virkelig fine at servere som en fin forret, eller som en lille appetizer med et stykke brød.

Men de er også oplagte at servere som tilbehør til hasselbagte kartofler, salater, hovedretter – både kød, fisk, grøntsager og veganske retter.

nemme squashruller til forret

Rullerne kan i princippet fyldes med hvad som helst. De er virkelig også lækre at lave med soltørrede tomater, ærter, rucola, oliven eller tynde skiver af gulerødder (for at give lidt ekstra flotte farver).

Og hvis du vil lave dem med kød, så kan de også laves med bacon eller parmaskinke.

ruller med squash og svampe ala roser

Hvis du vil have inspiration til andre lækre tilbehørsretter, så prøv også de her hasselbagte butternut squash. De her sprøde og fine kartoffelroser eller lækre squash chips med panering.

Giv opskriften på squashroser stjerner her

5/5 (3 Reviews)

2 thoughts on “Squashruller”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top