fbpx

Rucolasalat med pinjekerner og bagte tomater

rucolasalat nem opskrift

Her er min bedste og nemmeste opskrift på rucolasalat med bagte tomater.

En nem og lækker sommersalat med bagte tomater, ristede pinjekerner og avocado. En virkelig god måde at bruge rucola i en salat som denne.. Eller til andre gode sommersalater.

Jeg brugte friske små cherry tomater i sæson. Dem vendte jeg i oliven olie, ahornsirup, hvidløg, salt og peber. Herefter skal de bages i ovnen, så de bliver saftige, bløde og smagfulde. Det gør en verden til forskel at bage tomaterne. De giver enorm meget smag og saft til de sprøde, ristede pinjekerner.

Lav salaten med en håndfuld pinjekerner, en halv avocado skåret i tern og en håndfuld blandet frisk rucola salat. En god måde at få alle de sunde salat-ingredienser. Og så smager det jo desuden fantastisk.

» Server med: Broccoli frikadeller – nemme veganske deller med broccoli

Rucolasalat med bagte tomater.

Antal: 4 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 45 min.

Rucolasalat med de bedste saftige ingredienser. Rucola, bagte tomater, pinjekerner og cremet avocado og dressing. Nem opskrift fyldt med smag.

Ingredienser:

  • 16 små tomater
  • 3 spsk. oliven olie
  • 1 tsk. ahornsirup
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. balsamico
  • 1/4 saft fra 1 citron
  • en håndfuld pinjekerner
  • 1/2 avokado, skåret i tern
  • en håndfuld blandet frisk rucola salat

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen på 150°C varmluft.

2

Mix først olivenolie, ahornsirup, fintpresset hvidløg, salt og pepper – og lad trække.

3

Skyld tomaterne og hæld dem på en bageplade med bagepapir. Hæld olie-blandingen over og bag tomaterne i ovnen ca. 45 minutter.

4

Rist pinjekernerne på en pande og varm dem kort indtil gyldne. Lad dem køle af.

5

Bland æblecidereddike, balsamico og citron til en lille dressing.

6

Skyl rucola og læg i en skål eller på et fad. Tilføj de bagte tomater, avocado tern og hæld dressingen ud over. Tilsæt de ristede pinjekerner og drys med salt & peber.

Rucolasalat med god dressing:

Nøglen til en god salat er en virkelig god og saftig dressing. Enten som en creme, oliedressing eller pesto. Det er ofte det, som gør forskellen, når man sammenligner gode salater med mere kedelige salater. Saft, syre og sødme kan virkelig gøre en kæmpe forskel. Derfor vil jeg mene, at en dressing til denne salat er uundværlig.. Det giver god smag og giver en særlig syrlighed til salaten.

bagte tomater i salat med rucola

Hvis du vil have mere inspiration til lækre dip, pesto eller dressinger, så har jeg samlet mine bedste opskrifter her på tilbehør til salatopskrifter.

rucolasalat nem opskrift

Salat med bagte tomater:

Hvis du ikke ønsker at bage tomaterne i ovnen først, så kan du sagtens bruge almindelige tomater.. (Som ikke er bagt i ovnen først). Men det giver klart et bedre resultat med bagte bløde tomater, fordi de passer godt sammen med den grove rucola og ristede pinjekerner.

Jeg håber, at du kan bruge opskriften som tilbehør eller inspiration til aftensmad. Skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål.

Giv rucolasalaten stjerner her ↓

4/5 (4 Reviews)

3 thoughts on “Rucolasalat med pinjekerner og bagte tomater”

  1. Pingback: Jordbærsalat – Salat med jordbær, feta, avocado og spinat på 10 min.

    1. Hej Sandra
      De kan både serveres varme og kolde, det er helt efter smag og behag.
      Jeg server dem ofte, så de er lidt varme. Sådan synes jeg, at de smager bedst. 😉
      Bedste hilsner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top