De her quesadillas med spinat er en super lækker mexikansk opskrift på madpandekager fyldt med grøn spinat, ost og ananas – klar på kun 15 min.
Den her (utrolig nemme) mexikanske ret er gået hen og blevet en favorit snack hos mig. De er nemlig alletiders at servere som fingerfood, forret, eftermiddagssnack, til frokost eller som en hurtig og nem vegansk eller vegetar aftensmad.
Fyldet kan nemt varieres alt efter hvad du lige har i køleskabet. Prøv fx at lave quesadillas med kidney bønner, sorte bønner eller linser for et fyldigere resultat. Derudover kan de også fyldes med hakkede grøntsager fx tomat, svampe, aubergine eller squash… Eller hvad man ellers ville putte i normale madpandekager.
Jeg har brugt helt almindelige hvede tortilla pandekager til mine quesadillas for nemhedens skyld. Men du kan også sagtens lave dine egne hvedetortilla (eller bruge fuldkorn), eller bruge andre typer af pandekager.
Opskriften er vegansk, da jeg brugte vegansk ost. Men du kan sagtens bruge almindelig mozzarella, feta eller anden god smelteost.
Quesadillas med spinat.
Quesadillas med spinat. Super nem mexikansk opskrift på madpandekager fyldt med grøn spinat, ost og ananas. Vegansk opskrift, klar på kun 15 min.
Ingredienser:
- 4 x Tortilla madpandekager
- 2 håndfulde revet Ost (jeg brugte vegansk smelteost)
- 2 håndfulde Spinat
- 2 dl. Ananas tern (eller fra dåse)
- 1 Avocado
- 1 Lime
- Salt og peber
Sådan gør du:
Skær spinat og ananas i mindre stykker / tern.
Læg 1 tortilla pandekage på en varm pande. Læg en lille håndfuld revet ost ovenpå, efterfulgt af lidt spinat og ananas i tern. Afslut med ost på toppen og luk den første quesadilla med en tortilla ovenpå (se billeder nedenfor). Pres lidt på toppen og lad den stege et par minutter indtil osten er smeltet. Vend den forsigtigt på den anden side og steg et par minutter.
Lad den køle af på en tallerken og lav den anden quesadilla i mens.
Skær begge quesadillas i skiver som en pizza. Server dem lune med avocado skiver og limesaft på toppen.
Quesadillas – Sådan gør du ↓
- Her vises alt hvad du skal bruge: Tortilla pandekager, spinat, ost, ananas, avocado, salt og peber.
- På en varm pande lægges den første pandekage. Fordel med ost på toppen.
- Læg spinat ovenpå osten.
- Fordel ananas i små skiver ovenpå spinaten.
- Afslut med ost igen.
- Læg anden pandekage på toppen og pres nedad. Lad stege indtil osten er smeltet.
Quesadillas med spinat og andet fyld:
Hvis du vil lave vegetar quesadillas eller veganske quesadillas, som er fyldige, mættende og velegnet til aftensmad for hele familien, så sørg for at fylde dem godt med proteiner som fx bønner eller proteinrige grøntsager. Jeg lavede den her guide for noget tid siden med de ingredienser, som jeg bruger til kødfri retter. Som er fyldt med gode proteiner perfekt til fx vegansk aftensmad.
I forhold til at tømme køleskabet, så kan du næsten bruge hvad som helst som fyld til de her pandekager. Hvis du finthakker grøntsager + evt. bønner, og steger dem først på panden sammen med lidt spidskommen, paprika, salt og peber, så bliver fyldet også rigtig mættende og vil fylde godt ligesom kød.
Jeg brugte ananas til mine madpandekager, for at give lidt ekstra mexikansk smag og stemning. Men majs og en stærk tomat / chili salsa ville virkelig også være lækkert!
Hvis du vil serverer dem som forret eller eftermiddagssnack, så kan du sagtens nøjes med mindre fyld som her med spinat, ananas og ost. På den måde er de med til at dække den værste appetit, uden at fylde for meget.
Jeg ved ikke, hvor mange af jer der har prøvet kræfter med quesadillas før.. Men hvis i har nogle lækre tips og idéer til fyld, så skriv endelig en kommentar nedenfor! Jeg håber ellers, at I kunne bruge opskriften på de her quesadillas med spinat med ost.
Pingback: Vegansk Chili Sin Carne – Lækker opskrift uden kød på 30 min.
Pingback: Mexicanske pandekager – Madpandekager med fyld i ovn på 30 min.
Pingback: Bagte Quesadillas – Mexicanske tortilla med fyld i ovn klar på 20 min.