Denne opskrift på quesadillas med bønner er en super nem og lækker mexikansk pandekage opskrift.
Du kan lave de her quesadillas i utallige variationer og med alt lige fra bønner som kikærter, sorte bønner, linser, grøntsager, salat, ost, tofu mm.
Opskriften her er lavet med kidney bønner, spinat, søde kartofler og vegansk ost. Og herudover selvfølgelig mexikanske pandekager.
Hvis du ikke har kidney bønner, så kan der fint bruges sorte bønner, kikærter, røde eller grønne linser.
Hvis du heller ikke har søde kartofler, så kan du sagtens tilsætte buketter af broccoli, almindelige kartofler eller rød peberfrugt. Avocado skiver kan også være en god idé.. Det giver lidt blødhed sammen med bønnerne. Og er også super at bruge hvis du fx tilsætter chili eller andre stærke krydderier til disse små mexikanske specialiteter.
» Prøv også: Super lækre quesadillas med spinat og ananas
Quesadillas med bønner og søde kartofler.
Mexikansk opskrift på lækre sprøde quesadillas med bønner og søde kartofler. Bag quesadilla i 10 min. på panden, nem og lækker snack uden kød.
Ingredienser:
- 1 sød kartoffel
- 4 x madpandekager
- 2 håndfulde revet ost (jeg brugte vegansk smelteost)
- 2 håndfulde spinat
- 240g. Kidney bønner (ca. 1 dåse)
- 1 tsk. Chili (valgfrit)
- Salt og peber
Sådan gør du:
Sød kartoffel: Skyld og skær den søde kartoffel i små tern. Fordel på en bageplade og bag i ovnen på 200c varmluft i ca 30 minutter til de er spiseklar, og du kan stikke en gaffel igennem.
Quesadillas: Læg 1 madpandekage på en varm pande. Læg lidt ost og lille håndfuld søde kartofler ovenpå, efterfulgt af kidney bønner og spinat. Afslut godt med ost på toppen, salt, peber og evt. lidt chili.
Luk den første quesadilla med en madpandekage igen ovenpå. Pres lidt på toppen og lad den stege et par minutter indtil osten er smeltet.
Vend den fyldte quesadilla forsigtigt om på den anden side og steg igen et par minutter på panden. Lad den køle af på en tallerken og lav den anden quesadilla i mens.
Skær begge quesadillas i skiver som en pizza. Server dem lune.
Quesadillas vendt på panden ↓
Når søde kartoflerne er bagt i ovnen, så er de klar til brug i quesadillas. Du kan altså ikke bage dem på panden, de skal bages i ovnen inden brug.
Læg tern af søde kartofler + kidney bønner på toppen af en pandekage på panden. Pynt med spinat blade og godt med vegansk ost. Læg nu den anden pandekage ovenpå og lad stege indtil osten er smeltet og pandekagen er gylden på begge sider. NB, vend pandekagen forsigtigt!
Server dem som en snack helt som de er! De er både gode som en lille eftermiddagssnack, en lille forret eller som tilbehør til fx mexikansk aften. Jeg laver dem også nogle gange som en frokost anretning – og det er altså bare toppen.
Husk, at du både kan følge med på Instagram og Pinterest under @micadeli_, hvor jeg ugentligt også deler opskrifter og hverdags inspiration.
Pingback: Mexicanske pandekager – Madpandekager med fyld i ovn på 30 min.
Pingback: Bagte Quesadillas – Mexicanske tortilla med fyld i ovn klar på 20 min.
Pingback: Bagte søde kartofler – Opskrift på sød kartoffel med lækkert fyld