fbpx

Pizza på pitabrød på 20 min.

De her små og lækre pizza på pitabrød er genialt til nem frokost og hurtig aftensmad! Lavet med tomater, ost, oregano og rosmarin.

Nok verdens hurtigste hjemmelavet pizza på ca. 20 min .. Kan laves både som vegansk og vegetar minipizza.

pizza på pitabrød opskrift på nemme minipizza

Det er faktisk først her i år, at jeg endelig fik afprøvet de her lækre og sprøde minipizzaer lavet med pitabrød.

youtube ikon micadeli video Video: Se hvordan jeg laver pita pizza her ↓

Skal pitabrødet skæres over?
Jeg laver altid mine minipizzaer, hvor pitabrødet er skåret over. Så bliver pizzaen tyndere og mere sprød i kanten, synes jeg. Og så undgår man at bunden bliver for tyk og voldsom. Men du kan begge dele – det er alt efter smag og behag!

Lyse pitabrød eller fuldkorn?
Til opskriften brugte jeg fuldkornspita, men du kan bruge alle slags pitabrød.

Hvilken slags ost til minipizza?
Jeg brugte en vegansk ost til pizzaerne, som smelter super fint. Men du kan både bruge alt slags ost fx mozzarella, cheddar eller feta.

» Se mange flere pizzaopskrifter + nemme pizzasnacks her

Pizza på pitabrød.

Antal: 4 x minipizza
Forberedelse: 8 min. Tilberedning: 12 min.

Sprøde og nemme pizza på pitabrød. De her pita pizza er en minipizza på pitabrød med ost og tomat. Vegansk og vegetarisk aftensmad.

Ingredienser:

  • 2 pitabrød (jeg brugte fuldkorn)
  • 2 dl. tomatsauce
  • Håndfuld tomater
  • 100g. ost
  • 2 tsk. oregano eller basilikum
  • Frisk rosmarin, basilikum eller timian
  • Salt og peber
  • Et par spsk. olivenolie

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen på 200ºC.

2

Skær pizzabrødene over og fordel tomatsauce på indersiden.

3

Skær tomaterne i skiver og hæld ud over sammen med ost, oregano og friske krydderurter. Drys salt, peber og lidt olivenolie.

4

Bag minipizzaerne i ca. 10 min til de er gyldne og sprøde - og osten er smeltet.

Pizza på pitabrød – sådan gør du

Lav de små pita pizzaer helt ligesom du ville lave traditionelle pizzaer. Jeg fyldte mine med klassisk tomatsauce, friske tomater, revet ost, oregano og rosmarin. Og så drysser jeg altid med lidt olivenolie også, så de bliver ekstra saftige til den sprøde skorpe.

pitabrød til minipizzaer med fuldkorn

Drys dem gerne med oregano og rosmarin, basilikum eller andre krydderurter.

fuldkorns minipizza med tomater

Bag dem ikke længere end 10-12 min. De skal være let gyldne og sprøde i kanterne men saftige i midten.

minipizza med pitabrød, tomat og ost

Pita pizza ala minipizza til frokost eller nem aftensmad.

Pizzaer kan jo laves i et utal af variationer og med meget forskelligt fyld. Og det samme gælder med de her mini pizza pitabrød. Jeg lavede mine minipizzaer rimelig simple ala pizza / pita margarita. Men du kan også fylde dem med aubergine, oliven, asparges, ananas, squash, artiskok eller hvad du ellers godt kan lide.

pizza på pitabrød opskrift på nemme minipizza

Da opskriften ikke tager mere end 20-25 min at lave, så er de både super skønne til en lækker frokost, madpakke eller picnic. De kan også laves aftenen før og varmes op dagen efter eller efter behov. Og ellers, så er de også ideelle til aftensmad både til børn og voksne. Pizzaerne kan også sagtens laves i store portioner og fryses ned.

Prøv også andre pizzaopskrifter som pizza magherita eller den her sprøde lækre veganske kartoffelpizza.

Giv opskriften pita pizza stjerner her

3.8/5 (5 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top