Skøn og nem mexicansk Pico de Gallo salsa opskrift. Perfekt til tacos, tortilla chips, madpandekager eller som tilbehør til hjemmelavet mexicansk mad.
Super nem, lavet med kun 6 ingredienser og klar på 15 min.
Hvad er pico de gallo?
Pico de gallo er en populær mexicansk salsa dip. Salsaen er også kendt som “Salsa Fresca” eller “Salsa Cruda.” Traditionelt set så er den lavet med grove stykker af tomater og hvide løg, frisk koriander, salt og lime juice. Men den er ekstra skøn med lidt spicy smag fra spansk peber (serrano pepper) en jalapeno eller chili. Du kan dog sagtens udelade det for en mildere pico salsa.
- Klar på 15 min: Salsaen er super nem at lave, minder lidt om en grov salsa dip og kan være klar på 15 min.
- Chili eller jalapenõ: Opskriften smager skønt med stærke jalapenõ, men du kan også bruge almindelig chili eller helt udelade det.
- Tomater: Brug gerne store blommetomater eller roma tomater, da de ofte er mindre saftige og mindre vandede.
- Opbevaring: Hæld det i en lufttæt beholder og sæt på køl. Her kan den nemt holde sig i 4-5 dage.
Salsaen er ideel som salsa dip til tortilla chips sammen med hjemmelavet guacamole, som tilbehør til sprøde tacos eller i madpandekager.
Pico de gallo opskrift.
Nem mexicansk Pico de Gallo opskrift ala salsa på 15 min. Perfekt til tacos, tortilla chips, madpandekager og andet mexicansk mad.
Ingredienser:
- 4 store tomater
- 1 lille hvidt løg
- 1 håndfuld koriander
- Saft fra ½ lime
- 1 tsk. salt
- evt. 1 jalapenõ eller chili
Sådan gør du:
Hak tomater og løg fint og kom op i en skål. Hak også korianderne fint og vend det godt sammen i skålen.
Drys med salt og lime juice og tilsæt evt. også en finthakket jalapenõ eller lidt chili alt efter smag (kan også udelades).
Vend de finthakkede ingredienser groft sammen og lad salsaen trække i 15-20 min.
Pico de gallo opskrift fra det mexicanske køkken.
Med den flotte røde farve og grove tekstur, er pico de gallo den perfekte salsa at servere til den næste mexicanske aften. Guacamole er jo ofte en selvfølge at lave til mexicansk middag. Men hvis man vil prøve kræfter med noget nyt, så er den her tomatsalsa virkelig at foretrække.
Lavet med 6 ingredienser: Tomater, løg, koriander, lime, salt – og så lidt finthakket jalapenõ eller chili.
Jeg spiste den med sprøde saltede mexicanske chips direkte fra skålen. Dejligt forfriskende.. Og så kommer man jo rigtig i feriestemning, hvis man serverer en kold myntedrink, frisk lime og lidt ananas ved siden af.
Jeg blev selv inspireret til opskriften fra Natashas køkken. Og skal da næste gang helt sikkert prøve kræfter med en mango salsa eller hendes fersken salsa opskrift. Det må prøves! Desuden er pico salsaen også ideel til en sommertapas eller ovenpå små stykker brød som en forret eller appetizer.
Jeg håber, at du fik inspiration til at prøve opskriften! Skriv endelig nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål ♥
Pingback: Tostadas – Opskrift på mexicansk tostada pandekage med bønner