En af mine yndlings morgenmadsopskrifter, som jeg laver næsten hver morgen. Skøn blanding af overnight havregrød, chia og friske bær.
Laves aftenen før og lad hvile natten over.
Når jeg skriver, at det er en grød som jeg laver næsten hver morgen, så er det måske ikke helt korrekt. Men jeg laver den så ofte jeg husker det! For en grød som denne skal faktisk helst laves aftenen før (eller mindst 4-5 timer), før den er klar. Det gør den selvfølgelig også til verdens nemmeste morgenmad! Og jeg er ikke altid god til at spise morgenmad, fordi jeg aldrig føler, at jeg har noget spændende i køleskabet. Derfor er det genialt med en grød som den her.
Den smager super lækkert, mætter utrolig meget og så er den kun lavet med 4 ingredienser. Havregryn, chiafrø, havremælk (eller mandelmælk og peanut butter. Peanut butter kan sagtens udelades, men jeg synes at det giver en ekstra god og cremet smag til grøden, så den ikke bare smager af havregryn og chiafrø.
Tip: Du kan også tilføje kanel, kakao, gurkemeje (for en flot farve) eller lakrids.
Overnight havregrød.
Super nem og lækker overnight havregrød med chia og blåbær, hindbær og jordbær. Nem morgenmad, som skal hvile natten over.
Ingredienser:
- 2 spsk. chiafrø
- 4 spsk. havregryn
- 2,5 dl. havremælk eller mandelmælk
- 1 spsk. peanut butter
- Toppings:
- Blåbær, hindbær, jordbær, peanut butter og ahorn sirup.
Sådan gør du:
I et glas eller en tætlukket beholder blandes chiafrø, havregryn, mælk og peanut butter. Sæt låg på og røst indholdet godt (så sikrer du dig, at indholdet blandes godt sammen).
Sæt beholderen/glasset på køl og lad hvile i mindste 4-5 timer og gerne natten over.
Hæld indholdet i en skål og pynt grøden med friske bær, ekstra peanut butter og evt. ahorn sirup.
Overnight havregrød med masser af bær.
Jeg er vild med bær for tiden. Måske det er årstiden der gør det, og alle de solrige dage for tiden. Føler mig rigtig i sommerstemning. Nok også fordi jeg sidder her i sommerhuset, og har netop har fået fat i danske jordbær, som man overraskende kan få i supermarkedet allerede nu.
Hvor længe skal grøden hvile?
Jeg plejer at sige, at grøden mindst skal hvile i 4-5 timer. Men resultatet bliver bedst, hvis grøden hviler natten over – heraf navnet overnight havregrød. Så får grøden en mere cremet og blød konsistens, når både havregryn og chiafrø får lov til at trække så lang tid som muligt.
Tips til havregrød og chiagrød.
- Smag: Du kan nemt tilsmage smag af kanel, kardemomme, lakrids, hindbærpulver eller vanilje.
- Farve: Gurkemeje giver også grøden en super flot farve (og smager også lækkert sammen med grøden)
- Bær: Top med masser af bær fra sæson. Jeg brugte hindbær, jordbær og blåbær – men ribs, solbær, havtorn eller brombær er også super lækkert alt efter sæson.
- Bananskiver: Prøv også en overnight havregrød med stegte bananskiver. Karamelliserede bananer i grøden smager super skønt og giver en naturlig sødme.
- Syrligt: Hvis det hele bliver lidt for sødt og dessert-agtigt, så kan du også tviste grøden med revet citronskal eller lime.
Prøv også min lækre opskrift på peanut butter grød med banan eller min klassiske opskrift på chiagrød med 3 ingredienser.
Sindssygt lækker grød! Jeg kunne seriøst spise den HVER dag 😍
Tusind tak Emilie – hvor er det dejligt at høre 😍
Vh