Super sprøde og nemme oreo cookies med mørk chokolade og oreo kiks.
Hvis du savner en ny opskrift på cookies med et tvist, så er de her oreo cookies virkelig lækre og utrolig nemme. Klar på 20-25 min.
Jeg er selv vild med cookies, og synes det er så lækkert, når man kan tviste dem med forskellige smage og ingredienser. Og de her med et tvist med oreo. Du kan også nemt tilsætte smarties, nødder, mandler, forskellige typer af chokolade eller andet lækkert knas til opskriften.
Prøv også at servere de nybagte cookies med kold vaniljeis, bær, som is-sandwich eller du kan knuse dem og servere som en parfait eller trifili. Og ellers er de selvfølgelig skønne at nyde – helt som de er.
Oreo Cookies.
Super nemme og lækre oreo cookies. En opskrift på cookies med oreo og mørk chokolade. Nem vegansk småkage opskrift.
Ingredienser:
- 100g. Oreo kiks
- 120g. Mel
- 80g. Sukker
- 1 tsk. Bagepulver
- 120g. Smør, evt. plantesmør
- 100g. Mørk Chokolade
- Salt
Sådan gør du:
I en skål blandes mel, sukker, bagepulver og lidt salt. Tilsæt smørret og vend det hele godt sammen med hænderne.
Hak chokolade og oreo groft og vend det i dejen. Gem gerne lidt til toppings til sidst. (Hvis du har tid, så lad dejen hvile i køleskabet i 20-30 minutter, så dejen bliver kold.)
Form dejen med 1 spiseske til små runde kugler. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal have god afstand til hinanden (se billede nedenfor), så brug gerne 2 bageplader.
Pres de små runde cookies lidt ned med en finger og pynt med de sidste chokolade og oreo stykker. Drys dem med lidt salt på toppen.
Bag i en forvarmet ovn på 175°C varmluft i max 8-10 minutter til de er let lyse og gyldne i siderne. (De må endelig ikke få for meget, så man skal tage dem ud, selvom de ser lidt ubagte ud.)
Oreo Cookies – en nem småkage opskrift.
Her har jeg knust de lækre og sprøde oreo kiks. Du kan selv bestemme hvor knuste, de skal være. Og hvor store stykker, der skal være i dejen ↓
Bland ingredienserne sammen og form dejen til runde kugler på en bageplade. Tryk dem lidt ned i midten og pynt gerne toppen med et stykke oreo eller chokolade. Så kan man nemlig se stykkerne i de færdigbagte cookies ↓
Når man pynter toppen med oreo kiks eller chokolade inden bagning, så får de et super lækkert look, når de er færdigbagt.. Da man virkelig kan se oreos og chokolade tydeligt på toppen. Men hvis du hellere vil have dem helt knust og usynlige i dejen, så kan du også sagtens det!
Mmmh, det er så lækkert med nybagte cookies. Lad dem gerne køle af et par minutter på en rist eller på bagepapiret på køkkenbordet, før de spises.
Min opskrift på cookies er lavet ud fra de her veganske cookies – og har helt samme grundopskrift. Spis dem sammen med kold vaniljeis og friske bær. Du kan også forme dem som en is-sandwich. Ellers er de også perfekte at knuste og servere dem til en trifili eller parfaits – eller anden lækkert og nem dessert i glas.
Opbevar dem gerne i en lufttæt beholder, så de bevarer den lidt “seje” del i midten og stadig er sprød i siderne.
Giv opskriften på oreo cookies stjerner her ↓
Super sprøde og lækre 😍
Dejligt at høre! ♥
Hej,
Er det en fejl, at der står Mandler under ingredienser?
Hej Julie!
Tak – du har helt ret – det er da en fejl.. Tak for at skrive!
Bedste hilsner! 😉
Kan man bruge flydende stege/ bage smør?
Hej Sidse,
Uh, det tror jeg desværre ikke, da dejen så vil blive mere blød end sammenhængende.
Hvis du har succes med det, så må du ellers gerne skrive. 😉
Rigtig god påske!
Mangler lidt info om hvilken tilstand smørret skal være i 😊 koldt, stuetemperatur eller smeltet?
Hej Nadja
Jeg bruger ofte koldt smør lige fra køleskabet – ofte i små tern.
Bedste hilsner
Heyyyyyyyyy
Der smager rigtig gode
😋
Hvor er det dejligt at høre 😍
Vh