Nem lækker vegansk chokoladekage med bær
Chokoladekage med bær: Denne er den mest simple chokoladekage, jeg har prøvet at lave – stadig med masser af smag, klassisk veganske ingredienser og sødme – pyntet med soya creme og toppings: hasselnødder, bær, citron og spiselige blomster. Håber du kan bruge denne opskrift!
Find opskriften nedenfor:
Forvarm ovnen til 200º C.
Ingredienser:
• 50g rå kakaopulver
• 175g økologisk mel
• 175g sukker
• 2 tsk. bagepulver
• 1 tsk. vaniljepulver og 1 vaniljestang
• 3 dl mandelmælk
• 2 dl solsikkeolie
• 3 spsk. plantesmør (smeltet)
• tsk. salt
~ Mix alle ingredienser i en skål, hæld i en form beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen på 200º C i cirka 30 minutter. Lad kagen køle helt ned, før der tilsættes soya creme og toppings.
Soyacreme:
125-150 ml soya cuisine (det svarer cirka til en halv karton, jeg brugte den fra Alpro) Pisk cremen med skallen fra 1 citron og 2 spsk. flormelis. Mix på det højeste og tilføj på kagen, når cremen har en fast konsistens. Jeg pyntede min kage med hasselnødder, spiselige blomster, frugt og bær – og endda også en anelse kanel på toppen.
God fornøjelse!
~ Pisket soyacreme fordeles på kagen.
Velbekomme!
Kan den holde sig frisk hvis man bager den aftenen før servering? 🙂 Tak!
Og kan man bruge kokosolie i stedet for plantesmør?
Hej Nini,
Jeg har ikke prøvet med kokosolie i stedet for smør. Men mon ikke? Har prøvet andre gode chokoladekager med kokosolie, så jeg tænker, at det kan man sagtens 😉
Og ja, kagen kan sagtens holde sig frisk! Jeg ville nok sætte den på køl natten over. Og så først tilsætte toppings en halv times tid inden servering.
Bedste hilsner!
Hvor mange personer er der til?
Hej Sofie,
Kagen egner sig fint til 6-8 personer, vil jeg tro. 😉
Bedste hilsner,
Michala