Den her linsepostej er en super nem opskrift med linser, og er et godt kødfri alternativ til den klassiske leverpostej.
Kan laves med både grønne og røde linser. Perfekt opskrift til en vegetarisk eller vegansk frokost. Klar på 15 min.
Det er så nemt at blende sådan en linsepostej sammen. Især hvis du bruger kogte linser fra dåse. Så kan opskriften nemlig blandes sammen og serveres som pålæg til en super nem hjemmelavet frokost eller til nem aftensmad. Postejen kan også nemt laves dagen før servering, og hvis du opbevarer den i et lufttæt beholder, så kan den fint holde op til 5-6 dage i køleskab.
Røde eller grønne linser?
Du kan bruge begge dele! Jeg brugte færdigkogte grønne linser fra dåse for nemheden skyld, og det gav en fin brunlig postej-farve. Men røde linser er også lækkert, og giver postejen er flot rødlig farve! Hvis du ikke vil bruge linser fra dåse, så kan du også sagtens koge linserne selv.
» Se også: Alle mine bedste opskrifter på vegansk pålæg her
Linsepostej.
Super lækker vegansk linsepostej klar på 15 min. En nem vegansk opskrift på postej med linser – perfekt som vegansk pålæg.
Ingredienser:
- 2 dl. valnødder
- 2 løg
- 4 hvidløg
- 240g. linser (svarer til 1 dåse)
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. muskatnød
- 2 tsk. rosmarin (eller timian)
- Salt og peber
- Evt. 1/2 tsk. chili
Sådan gør du:
Hak valnødderne groft og rist dem på panden 2-3 min. til de er let gyldne. Læg dem til side og gem til senere.
Steg finthakket hvidløg og løg på panden i lidt olie. Tilsæt spidskommen, muskatnød og rosmarin og lad krydderierne varme et par minutter. Tilsæt de kogte linser og drys godt med salt og peber (evt. lidt chili).
Hæld det hele op i en minihakker eller food processer inkl. de ristede nødder. Blend det hele til det er ensartet og jævnt. Tilsæt evt. et par spsk. vand, for at gøre postejen endnu mere cremet.
Postejen er klar til servering med det samme.
Nem opskrift på linsepostej.
Jeg har lavet linsepostejen er så simpel som muligt, så den kan laves hurtigt indenfor ca. 15 min. Rist lidt valnødder (du kan også bruge cashewnødder, hasselnødder eller paranødder), og så bland sammen med de stegte lød hvidløg, krydderier og kogte linser.
Opskriften minder lidt om min populære opskrift på cremet svampepostej. Lidt samme fremgangsmåde blot lavet med stegte svampe i stedet for linser. Et super lækkert vegetarisk og vegansk alternativ til den klassiske leverpostej. Og så kan begge typer af kødfri postej, jo sagtens serveres til en klassisk påskefrokost eller julefrokost – bare som et kødfri alternativ, til alle dem som gerne vil det.
Vegansk bønne – og linsepostej.
Hvis du ikke ønsker at bruge linser, så kan du også sagtens bruge fx kidney bønner, sorte bønner eller hvide bønner, og blende med sammen med de øvrige ingredienser. Det kaldes blot en bønnepostej og smager også super skønt! Desuden er både linser, bønner og andre bælgfrugter fyldt med god næring, mæthed og masser af proteiner.
Jeg serverede min linsepostej på rugbrød og skiver af agurk og frisk persille. En helt klassisk dansk frokost som vi kender det. Men jeg har længe tænkt på, at lave hjemmelavede syltede agurker. Er vild med syltede ting for tiden, især efter jeg lavede de her syltede rødløg. Så syltede agurker må klart være min næste syltede opskrift i rækken!
Næste postej eller paté skal klart være en med farve fx med rødbede, gulerod, græskar eller lignende. Det er super lækkert at spise som smørelse på rugbrød og boller. Fx den her rødbedepaté, som har den smukkeste farve. Hvis I har nogle gode erfaring eller idéer med vegansk postej eller paté, så giv endelig et praj nedenfor!
Pingback: Vegansk pålæg – 15 af mine bedste frokost opskrifter uden kød
Kan den fryses?
Ja den kan fryses!
Tak for svar Marie-Louise!
Bedste hilsner ♥
Hei 😊 litt mer jobb enn å lage hummus… men så utrolig godt!!! Denne blir nok den nye favoritten her i huset, på brød eller focaccia eller med skje rett fra skålen 😉 Love it!!!
Hvor pragfuldt at høre! Så glad for, at du synes om den 😉 Linsepostej er også et hit hjemme hos mig.
Bedste hilsner ♥
Alternativ til nødder? Grundet allergi. Mange postejer og frikadeller skal have nødder i. Kan der bruges solsikke kerner eller andet?
Hej Gry. Du kan sagtens undlade nødderne! Tit har jeg ikke flere tilbage på hylderne, og så bruger jeg solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø eller brune champignon (stegt på panden). Det giver en super god smag, og er mindst lige så godt. Se fx denne svampepostej – hvor jeg har brugt brune svampe i.
Rigtig god fornøjelse!
Bedste hilsner Michala
Pingback: Svampepostej – Opskrift på vegansk postej med svampe på 25 min.
Hejsa…
Hvis du laver svampepostejen dagen i forvejen, hvordan varmer du den så op? 😊
Hej Jette,
Jamen enten kort i mikro ovnen ellers kom postejen i et fad på lave grader i ovnen, ligesom man vil lune almindelig leverpostej. Men blot kun så den lige bliver kort varmet op uden at blive alt for flydende 😉
Bedste hilsner og rigtig god påske ☀️
Hvor længe kan postejen holde sig? 😊
4-5 dage i køleskab kan den hvert fald sagtens.. Og måske endda endnu længere – afhængig af om man bruger en helt ren kniv hver gang. 😉
Bedste hilsner herfra!
Nem og lækker. Nu kan vi jo få danskdyrkede linser. Det er jo lidt ekstra sexet.
Jamen, så bliver det jo ikke bedre! Dejligt du kunne bruge opskriften! 😉
Rigtig glædelig jul herfra
Hej.
Hvilke linser er bedst?
Vh. Lykke
Hej Lykke,
Jeg plejer at bruge linser fra dåse, oftest de brune/grønne (som er meget brune i farven). Dem synes jeg er bedst 🌸
Bedste hilsner
Simpelthen den bedste linsepostej 🙂
Så dejligt at høre! Tak for at dele 😍
Bedste hilsner