Sprøde, lækre og nemme kartoffelstakke af stablede kartofler. Lavet med revet ost, rosmarin og hvidløg. Bagt i muffinsforme i ca. 40 min.
Super nem servering til andre små retter, som forret eller tilbehør til aftensmaden.
Hemmeligheden bage de her lækre og sprøde kartoffelstakke, er, at skære kartofler helt tynde, så de bliver så sprøde som muligt.
Jeg synes de er så lækre at lave.. Og et godt alternativ til bagte kartofler, kogte kartofler, trylle kartofler, råstegte og pomfritter. De kræver lidt mere tid, da de skal vendes i blødt smør, rosmarin, hvidløg og revet ost. Men resultatet er altså også utrolig lækkert.
Servering:
De kan serveres til andre små retter, som tilbehør til hovedretter, som en appetizer, til en forret eller som tilbehør til påskefrokost eller julefrokost. I stedet for hvidløg kan de også drysses med lidt chili, karry eller andre forskellige krydderier og krydderurter.
Kartoffelstakke.
Lækre og nemme kartoffelstakke, lavet af tynde skiver kartoffel i muffinsforme i ovnen. Med revet ost, smør, salt og peber.
Ingredienser:
- 8 kartofler, ca. 500g.
- 2 spsk. plantesmør, blødt
- 1 fed hvidløg
- 2 håndfulde ost (jeg brugte vegansk revet ost)
- 1 spsk. rosmarin eller timian, finthakket
- Salt og peber
Sådan gør du:
Forvarm ovnen på 200ºC almindelig ovn (ca. 185ºC varmluft).
Skyl og skær kartoflerne i helt tynde skiver med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Hæld dem i en skål og tilsæt blødt smør, fintpresset hvidløg, revet ost, rosmarin, salt og peber. Vend det hele godt sammen med hænderne.
Nu stables 15-18 kartoffelskiver ovenpå hinanden. Læg dem i hver sin muffinform på en bageplade.
Bag dem nederst i ovnen i ca 40-45 min. Hold øje med dem, de skal være let gyldne og sprøde.
Drys evt. med lidt ekstra rosmarin, salt og peber inden servering.
Kartoffelstakke – sådan gør du ↓
Skær alle kartofler i helt tynde og fine skiver. Det kan du enten gøre med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Hæld dem alle i en skål og vend dem godt sammen med blødt smør, hvidløg, rosmarin, hvidløg, salt, peber og revet ost. Brug gerne hænderne så det hele bliver godt vendt.
Nu samles 15-18 skiver ovenpå hinanden og puttes i hver sin muffinform. Så er de klar til at bage nederst i ovnen i ca 40-45 min.
Hvilken type af revet ost? Jeg brugte en vegansk revet ost, som smagte rigtig godt og smeltede fint i ovnen. Men du kan bruge hvilken som helst type af revet ost. Alt lige fra revet mozzarella, cheddar eller du kan vende dem i parmesan.
Drys til sidst kartoffelstakkene med lidt salt og peber og pynt dem med rosmarin eller timian. Hvis du gerne vil have lidt mere smag i dem, så kan du også sagtens vende dem med lidt chili eller andre stærke krydderier.
Som sagte kræver de lidt mere arbejdstid end med traditionelle kartofler. Men de er super lækre og skønne at servere på dage, hvor det godt må være lidt anderledes.. Fx til højtider, fester eller bare som tilbehør til lækkert simremad.
Husk at du også kan følge mig under @micadeli_ på pinterest og instagram. Hvor jeg dagligt og ugentligt deler mere madinspiration. Jeg håber, at du kunne bruge opskriften! Skriv endelig nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål til opskriften.
Pingback: Vegansk nytårsmenu - Guide til nytårsaften
Hej Michala
Synes rigtig godt om din opskrift, er dog i tvivl om hvor mange grader ovnen skal være på?
Godt Nytår 🥳
Hej Birthe,
Det beklager jeg! Jeg har tilføjet i opskriften. De skal bages på 200ºC almindelig ovn (185ºC varmluft).
Rigtig godt nytår! 🥳🥳
Bedste hilsner
Hej Michala.
Skal lave disse skønne kartofler i aften som tilbehør til dyreryg.
Kan jeg lave dem her i formiddag og så lige lune dem inden servering.
Godt nytår og på forhånd tak for evt. svar.
Mange hilsner fra Lillian
Hej Lillian,
Undskyld jeg ikke fik svaret igår, hele dagen gik i køkkenet.
Og ja, kartoflerne kan sagtens gøres klar inden, og først bages inden servering.
Håber det gik godt og rigtig godt nytår! 🥳
Bedste hilsner