De her sprøde veganske kål rösti er oplagt som tilbehør til aftensmad eller som en snack i sig selv. Lavet med kartofler, gulerødder og rødkål.
Serveret med myntedressing.
De her kål rösti er en blanding mellem rösti og frikadeller. Altså veganske frikadeller vel at mærke. For opskriften er lavet med gulerødder, kartofler, rødkål, gurkemeje, paprika, og så lidt rasp og hørfrø at samle med.
Server dem som tilbehør til aftensmaden sammen med kartoffelsalat, hasselbagte butternut squash, en grøn salat eller med pastasalat.
Rösti med rødkål.
Sprøde veganske kål rösti som tilbehør til aftensmad eller som frikadeller. Med kartofler, gulerødder og rødkål. Klar på 30 min.
Ingredienser:
- Kål rösti:
- 2 spsk. hørfrø
- 7 spsk. vand
- 200g. kartofler
- 200g. gulerødder
- 100g. rødkål
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. bagepulver
- 3 spsk. mel eller rasp
- Olie til stegning
- Myntedressing:
- 4 spsk. soja creme fraiche
- 1 spsk. vegansk mayo
- 1 lille fed hvidløg
- Håndfuld mynte
- Saft fra 1/3 lime
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Bland hørfrø med vand i en lille skål. Sæt til side og klargør grøntsagerne.
Skyl og riv groft kartofler, gulerødder og rødkål på et rivejern. Du kan også finthakke grøntsagerne på et spækbræt.
Hæld grøntsagerne i en skål og tilsæt gurkemeje, paprika og bagepulver. Drys godt med salt og peber. Tilføj også hørfrø-blandingen, vend det sammen med hænderne og tilsæt melet (eller rasp) lidt efter lidt. (Rösti-farsen skal være lidt våd og klistret). Lad den hvile på køkkenbordet i 10 min.
Form farsen til runde flade rösti eller frikadeller, ca. 1 spsk. per rösti (se billedet nedenfor).
Varm en pande med 3-4 spsk. olie. Læg forsigtigt frikadellerne på panden, og steg dem i 4-5 minutter indtil de er sprøde. Vend dem og steg på den anden side. Dryp dem af på et stykke køkkenrulle og server dem, mens de er varme sammen med dressing.
Myntedressing: Bland alle ingredienserne i en skål og smag til med salt og friskkværnet peber.
Kål rösti – sådan gør du:
Riv gulerødder, kartofler og rødkål groft på et rivejern. Hæld grøntsagerne i en skål og vend dem sammen med de øvrige ingredienser! Lad gerne rösti “farsen” trække i 10 min, inden de formes ↓
Form alle rødkåls rösti med hænderne. Pres dem godt sammen med hænderne og lad dem i den størrelse, du ønsker ↓
Steg dem på en pande i olie, til de er sprøde og gyldne på begge sider ↓
Rösti med gulerødder, kartofler og rødkål.
Jeg synes, de her rösti er en super sund rösti frikadelle her til de kolde måneder. Og så er det lækkert med lidt grøntsager i sæson som fx rødkål. Men, hvis du laver dem på andre tider af året, så kan du nemt udelade rødkål og lave opskriften som de her traditionelle veganske rösti.
Opskriften er en vegansk opskrift, og er derfor lavet uden æg. I stedet for at bruge æg som bindemiddel, så laver man det, der hedder et “hørfrø-æg”. Hvilket simpelthen bare er hørfrø blandet med vand. Når det får lov at trække i 5-10 min., så bliver hørfrøene klistret, og fungerer perfekt som erstatning af 1 æg.
Du kan også tilsætte lidt rasp til blandingen. Det fungerer også super godt som bindemiddel.
» Læs også: Hørfrø æg – sådan gør du
Giv opskriften på rødkåls rösti stjerner ↓
Pingback: Veganske frikadeller – De BEDSTE opskrifter på frikadeller uden kød