De her små jule bruschetta er små hapsere perfekt til julebordet. Kan både serveres som en snack, forret eller til en juletapas.
Tip: Kan også serveres som en forret eller appetizer til nytår.
De her lækre hapsere er lavet med hjemmelavet aioli, granatæblekerner, valnødder, ahorn sirup, balsamico og lidt timian.
Selvom julen jo ofte ikke forbindes med tapas, så synes jeg nu, at der mangler lidt fokus på små anretninger og forretter til julebordet. Det smarte ved de her jule bruschetta er, at de kan serveres på mange måde. Fx juleaften som en appetizer når gæsterne kommer, de er gode til en julefrokost eller som en forret inden julemaden.
Og.. Så tager de jo ikke mindre end 15-20 minutter at lave!
Brødet er smurt med hjemmelavet vegansk aioli, som er en super nem og lækker hvidsløgsmayo. Perfekt at spise til tapas, på brød eller som dyppelse til fritter.
Jule bruschetta
De her små jule bruschetta er små hapsere perfekt til julebordet. Kan både serveres som en snack, forret eller til en juletapas.
Ingredienser:
- Brød:
- 8 små stykker brød
- Olivenolie
- Salt og peber
- Fyld:
- Aioli, et par spiseske
- Valnødder, en håndfuld
- Ahorn sirup
- Granatæblekerner
- Balsamico (den tykke crema/glaze)
- Citron, et par skiver
- Frisk timian
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180ºC.
Skær brødet i skiver og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir med lidt olivenolie ovenpå. Drys med salt og peber og bag dem i ovnen i 5-7 min til de er let gyldne.
Smør herefter stykkerne med aioli. Pynt med valnødder og granatæblekerner og hæld lidt ahorn sirup og tyk balsamico udover. Drys med salt og peber, lidt citronsaft og pynt med frisk timian.
Jule bruschetta med valnødder og granatæble.
Opskriften er næsten så simpel og nem, som den kan blive. Skær brødet i skiver og læg dem på en bageplade med lidt olie, salt og peber. Bag dem i ovnen i max 5-7 min til de er gyldne og har fået en fin farve.
Aioli: Herefter smøres de med aioli (du kan både bruge en færdigkøbt eller en hjemmelavet). Jeg brugte en hjemmelavet vegansk udgave – men du kan bruge hvilken som helst, du ønsker.
Er du ikke til aioli, så er hummus, pesto eller andet smørelse også super lækkert!
Jeg har ikke skrevet nogen mængde for aioli, valnødder og granatæblekerner. For det kommer meget an på størrelsen af dit brød, og hvor meget du selv synes, at der skal på stykkerne. Balsamico, citron og granatæblekerner er dog et must, da det giver en syrlig smag sammen med de søde ingredienser.
Man kan næsten ikke få for mange opskrifter til en juletapas, for det er så hyggeligt at gå og nippe til små retter både i juledagene eller til en julefrokost sammen med diverse juleretter. Hvis du i øvrigt mangler inspiration til julefrokosten, så har jeg samlet ALLE mine opskrifter til vegansk julefrokost her. Der er både svampepostej, vegansk fiskefilet, pålægssalater, nøddepostej og meget andet lækkert.
Jeg håber at du kunne bruge opskriften!
Og så vil jeg bare ønske dig en glædelig jul! 🎄