Cremet grød med mandelmælk, mandler og frosne hindbær.
Den lækreste opskrift på sund grød med mandelmælk. Havregrød er nemlig ikke bare havregrød. Den her mandelgrød, er den mest søde og cremede jeg har lavet. Og det er endda uden tilsat sukker eller sirup.
Der er absolut intet andet i end havregryn, mandelmælk, vanilje og lidt salt. Mega lækker og ekstremt smagfuldt.
Jeg har altid synes at havregrød var lidt for kedeligt uden særlige toppings eller noget ekstra sødt. Hvilket var lidt en ulempe, da jeg ofte hældte bunkevis af sukker på, for at få det til at smage bare nogenlunde. Men mandemælken her gør hele forskellen for mig. Den gør grøden sød og cremet – men uden at det bliver for meget. Og uden at du faktisk behøver at tilsætte noget andet, end måske lidt frugt eller bær.
Grød med mandelmælk og hindbær
Havregrød med mandelmælk, mandler og frosne hindbær. Sød og cremet uden tilsat sukker eller sirup. Inspiration til sund og nem morgenmad.
Ingredienser:
- 2 dl. havregryn
- 4 dl. mandelmælk
- 2 tsk. vanilje eller korn fra 1/2 vaniljestand
- 1 tsk. salt
- Pynt: Hakkede mandler og frosne hindbær
Sådan gør du:
Hæld havregryn og mandelmælk i en gryde. Kog langsomt op og rør undervejs i et minuts tid.
Tilsæt vanilje (hvis du bruger en vaniljestang, som hæld gerne den med i). Drys med salt. Lad simre i 2-3 minutter.
Hak mandlerne og drys over havregrøden sammen med lidt frosne hindbær.
Grød til enhver årstid:
Der findes masser af lækre grødopskrifter derude med et utal for forskellige variantioner. Og især forskellige ingredienser som selvfølgelig skal passe til de skiftende årstider. Sørg for at bruge frugt/bær i sæson, og brug gerne krydderier som passer til årstiden. Fx er kanel og æbler jo et stort hit til alle grødopskrifter om efteråret – og med meget god grund.. Kardemomme og ingefær er også utrolig lækre krydderier til grød. Prøv dig frem, så du finder frem til dine helt egne favorit kombinationer. Hvis du gerne vil bruge bær om efteråret/vinteren, så kan du sagtens bruge bær fra frost. Lige som jeg har gjort, giver de et kick til grøden. Og en virkelig lækker og frisk smag til den ellers lidt tunge grød. Jeg brugte frosne hindbær her, men du kan sagtens eksperimentere og bruge fx brombær, stikkelsbær, ribs eller havtorn. God fornøjelse!
Hvis du mangler inspiration til lækre toppings, så kan jeg virkelig anbefale denne lækre chokolade granola. Helt perfekt til grød, chia eller andre morgenmåltider.
Giv opskriften en vurdering her ↓
Pingback: Blommekompot – Opskrift på hjemmelavet blomme marmelade