fbpx

Blommekompot

blommekompot opskrift

Her er min nemme opskrift på hjemmelavet blommekompot. En lækker blomme opskrift som også er god til ost.

En simpel blomme kompot som denne, kan bruges til utrolig mange ting. Perfekt til både ristet brød, til ost, eller ovenpå yoghurt, skyr eller havregrød. En nem og lækker opskrift, der kan laves klar på ca. 25 minutter.

Du kan sagtens skifte blommerne ud med andre bær eller frugter som fx abrikoser, ferskner, figner eller bær til denne opskrift. Så længe du sørger for, at der ikke kommer for meget samlet væske i gryden. Til denne blommekompot brugte jeg omkring 3 spsk. sukker, det giver en ret god balance mellem sødt og syrligt. Jeg kan personligt godt lide, hvis smagen er en smule syrlig. Men hvis du vil have en sødere marmelade smag, så tilføj gerne 1-2 spsk. sukker ekstra.

Kompotten kan også bruges som en blommechutney til stærke opskrifter, ris retter eller som tilbehør til asiatiske retter. Ellers er den også ideel som dip eller dressing.

» Prøv også: Lækker havregrød med mandelmælk med syrlig blommekompot

Opskrift på blommekompot

Antal: 1 glas
Forberedelse: 2 min. Tilberedning: 20-25 min.

Lækker og nem blommekompot lavet på kun 25 minutter. Søde og syrlige blommer, perfekt til rugbrød, ost eller ovenpå yoghurt og havregrød.

Ingredienser:

 • 300g blommer (omkring 5 styk)
 • 3 spsk. rørsukker
 • 1 tsk. kanel
 • 2 spsk. vand
 • Evt. 2 x stjerneanis (kan udelades med fx kardemomme)

Sådan gør du:

1

Skær blommerne ud i mindre skiver, behold gerne skrællen på.

2

Kom op i en mindre gryde sammen med sukker, kanel, vand og evt. stjerneanis (du kan sagtens udelukke stjerneanis, men det giver en ekstra krydret smag). Lad simre i 20-25 minutter.

3

Herefter kan du vælge at blende den kort i 1-2 sekunder, for et mere cremet resultatet. Ellers hæld den færdig kompot på rene skoldede glas og sæt på køl. Kan holde sig en uges tid.

Kompot og andre opskrifter med blommer:

Jeg delte dette opslag på instagram med denne blommekompot ovenpå, og tænkte, at jeg selvfølgelig måtte dele opskriften her også. Blommer er helt ideelt til mange hjemmelavede ting, som jeg skal eksperimentere med her over sommeren. Fx blommetærte, bagte blommer eller blomme is. For ikke at glemme blommetrifili, blommechutney og blommegrød. Mmh.

opskrift med blommer til kompot og marmelade

Blommerne jeg brugte her, var en rest af overmodne blommer som alligevel skulle smides ud. Derfor føles det også ekstra godt, når man så bruger dem i opskrifter, frem for at overlade dem som madspild. Stort alle overmodne frugter kan bruges, så der er ingen grund til at smide det ud. Jeg gør det tit både med overmodne bananer, hvor jeg fryser dem ned og blender til bananis. Eller med overmodne frugter og blender det til en hurtig kompot. Altså lige fra blommer, ferskner, nektariner, æbler eller pærer.

blommekompot opskrift

Blommekompot med ost.

Kompot er også super lækkert sammen med ost. Faktisk er mange former for kompot eller marmelade med frugt og bær ideelt at servere sammen med en lille anretning af vindruer, ost, kiks og andet. For dem af jer, der altså spiser ost. Har dog ikke afprøvet denne blommekompot sammen med vegansk ost. Men mon ikke at det vil fungere alligevel.

Blomme kompot – Opdateret opskrift ↺
Datoen på indlægget er nyt, og opskriften er opdateret, så nye læsere også kan få glæde af den.

Jeg nyder at lave opskrifter med sæsonens frugter og bær. Og i denne opskrift kan du derfor nemt udskifte blommerne, så de passer til de råvarer, der nu er i sæson.

Giv opskriften på blommekompot stjerner

5/5 (1 Review)

3 thoughts on “Blommekompot”

 1. Pingback: Æbleboller – Hjemmebagte boller med revet æble og kanel

 2. Hej
  Har du en ide ril en erstatning for stjerneanis? Når man nu lige er løbet tør 👿

  1. micadeli_dk

   Hej Marianne,
   Ja, jeg ville klart bruge lidt kardemomme i stedet for. 🙂
   Rigtig god aften,
   Hilsen Michala

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top