fbpx

Grillet aubergine

opskrift på grillet aubergine med fyld

Opskrift på grillet aubergine. En simpelitaliensk inspireret opskrift – perfekt som en sommer forret, frokost eller som tilbehør til aftensmad.

Som jeg skrev her så ønskede jeg en hurtig nem ret, efter jeg kom hjem fra ferie i går. Og så fik jeg denne idé efter en tur i det sydlige, varme Italien – Amalfikysten. Men samtidig var der også nogle der havde forespurgt flere veganske opskrifter til grillen. Så hvis nogle af jer savner inspiration, så er denne her opskrift lige hvad i ønsker.

Jeg har toppet de grillede auberginer med lidt fyld: Grillede tomater, hummus, grøn pesto, persille. Hvis det ikke er grill sæson, så kan du nemt bruge en almindelig grillpande indenfor.

Server fx de grillede aubergine med ristet rugbrød, sammen med sommer-grillmad, kartoffelsalat, eller læg dem ovenpå ristet flüte eller focaccia.

Jeg lavede den grønne pesto selv, med en rest af persille blade. Men alle slags pestoer kan bruges!

» Prøv også: Server de grillede aubergine med hjemmelavet tomatsalsa

Grillet aubergine med fyld.

Antal: 3 stykker
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 10 min.

Opskrift på grillet aubergine. En nem sommer forret eller tilbehør til aftensmad. Grillede på panden og fyldt med pesto, hummus og tomater.

Ingredienser:

  • 1/2 Aubergine, 3 skiver
  • Håndfuld små tomater
  • 2 spsk. Hummus
  • 2 spsk. Grøn Pesto
  • 2 tsk. Persille
  • 3-4 spsk. Olie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

1

Skyld og skær auberginen i aflange skiver. Læg skiverne på en grillpande sammen med olie og steg et par minutter på hver side.

2

Skyld tomaterne og skær i små stykker og læg sammen med auberginen.

3

Placer aubergine stykkerne på en tallerken. Tilføj hummus, grøn pesto, stegte tomater og frisk persille på toppen. Drys med salt, peber og server direkte.

Grillet aubergine og andre grøntsager:

opskrift på grillet aubergine med fyld

Stegte, ristede eller grillede grøntsager har altid været en favorit. Og især når de er skåret i halve og drysset med toppings eller fyld. Det samme kan nemt gøres med squash skiver, græskar, søde kartofler, bagte kartofler mm.

Hvis de serveres som hovedret, så vil jeg anbefale at fylde toppings på som her. Så giver det lidt ekstra fylde og mæthed – og det er ovenikøbet smukt at servere.

Stegte svampe ville også fungere godt. Du kan også toppe med vegansk ost eller feta for en mere snasket og ostet konsistens.

Jeg håber ellers, at du kunne bruge denne sommer opskrift på grillet aubergine – eller hvert fald få lidt inspiration til de varme sommeraftener. Skriv endelig nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål til dem.

Giv opskriften stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top