Det er enormt nemt at lave sin egen grill marinade! Denne kan laves på ingen tid og bruges med det samme. Og så smager den overraskende lækkert til stort set alt grillmad.
Om sommeren spiser jeg denne ret meget. Jeg laver den et par gange over sæsonen, og du kan bruge den til det meste som grillede grøntsager, grillspyd, grillpølser, kød, fisk eller noget helt andet.
Lav en stor portion som (eller en dobbelt portion af opskriften her) og opbevar i køleskab.
Kan nemt holde sig 1-2 uger på køl. Men, da den hurtig bliver populær til grillaftenerne og de lune sommerdage, så er det slet ikke sikkert, at den holder så længe.
Grill marinade og dressing.
Super nem grill marinade til grill og sommer aftener. Brug den til grillede grøntsager, grillspyd, pølser, kød, fisk eller som dressing til salat.
Ingredienser:
- 1 dl. Olie
- 2/3 dl. Tomatpuré
- 3 spsk. Eddike
- 2/3 dl. Løg (ca. 1/2 løg)
- 5 spsk. Ahorn sirup (eller sukker)
- 3 tsk. Karry
- 1/2 tsk. Peber
Sådan gør du:
Hak løget fint.
I et rent glas blandes alle ingredienserne. Bland grundigt, smag til og tilsæt mere styrke hvis nødvendigt.
Sæt låget på glasset og sæt marinaden i køleskab indtil brug.
Opskriften er ret simpel, synes jeg. Og den kan nemt laves med mange ingredienser, som man ofte allerede har i køkkenskabene og i køleskabet. Du skal kun bruge olie, tomatpuré, eddike, løg, ahorn sirup (eller sukker), karry og peber.
Jeg elsker salt, men syntes faktisk ikke, at marinaden behøver salt overhovedet. Mange af de andre ingredienser giver en lækker saltet smag tilsammen, men du kan tilsætte lidt soja for en ekstra dyb og saltet smag.
Opskriften på grill marinade kan både bruges som klassisk marinade og som dressing:
- Som dyppelse til grillede kartofler eller pomme frites
- Spis den som dressing til lune bagte kartofler med fyld
- Lav den som marinade til grøntsagsspyd, kylling, kød, pølser, tofu, halloumi eller andet.
- Kan også bruges som marinade til grillede majs
- Brug den som dressing på toppen af grillede pizzaer
- Dryp den som dressing over sommersalaten
Jeg brugte den eksempelvis også til de her nemme sprøde Tofu Grillspyd ↓
Marinade saucen kan altså bruges både før og efter stegning. Og den kan også snildt bruges til marinade af grøntsager og kød som laves i ovnen eller på panden.
Pingback: Tofu Grillspyd – De lækreste spyd med tofu til vegansk grillaften
Pingback: Græskar nuggets – Opskrift på hjemmelavede nuggets med græskar