Fyldte dadler med lidt syrligt, sødt eller bittert er en nem og lækker konfekt opskrift. Eller god at servere til tapas med kiks, ost og andet godt tilbehør.
De fleste har nok først om udtrykket fyldte dadler – måske mere i sammenhængen fyldte dadler med bacon eller med ost. Men der er altså hverken bacon eller ost i de her små eftermiddagssnacks. De er lavet med kakao, dadler, peanut butter, lidt salt – og syrlige bær. Jeg laver ofte denne opskrift sammen med havregrynskugler eller andre nemme snacks. Det er altså en ret så lækker film-snack, når det ikke behøver at være lige usundt hele tiden.
Du kan også overtrække de fyldte dadler med mørk chokolade og pynte med drys eller nødder på toppen. Så har du en nem og lækker dessert til gæsterne sammen med is eller serveret til kaffen.
Denne opskrift med de søde dadler er fyldt med syrlige bær og en cremet blanding af peanut butter og kakao. Tilsæt endelig hvad du ellers har af ingredienser – prøv fx med: Alm. peanut butter, nødder, saltede mandler eller lakrids.
Prøv også: Chokolade cups med dadler
Fyldte dadler med bær og kakao
Fyldte dadler – bedste snackopskrift, dadler med fyld. Prøv med bær, kakao, peanut butter eller lakrids til tapas, dessert eller konfekt.
Ingredienser:
- 10 x medjool dadler
- 1 spsk. peanut butter
- 1 tsk. kakao
- 1 tsk. ahornsirup
- Syrlige bær
- Salt
- Pynt: Kokosmel
Sådan gør du:
Skær dadlerne med en kniv i den ene side fra top til bund og fjern kernerne.
Mix peanut butter med kakao og ahornsirup i en lille skål og smag til med salt. Put ½ tsk. Ind i hver dadel i den ene side.
Skyl de syrlige bær (eller brug optøede fra frost) og put ½ tsk. ind i hver dadel, så det dækker den anden side.
Server med drysset kokosmel på toppen.
Fyldte dadler – en sundere snack opskrift
I starten var jeg ikke synderligt begejstret for dadler, må jeg indrømme. Det tog mig lidt tid at finde ud af, hvad jeg syntes om dem – og hvordan jeg kunne bruge dem madlavningen. Men efter at have givet dem en chance, har de virkelig fået en fast plads i mit køleskab! Sørg for at købe de gode, store og søde medjool dadler (de gemmer sig på køl i små papæsker i grønsagsafdelingen). De er enormt rige i smagen og har en blød struktur i selve frugtkødet. Det gør dem også ret ideelle til fx smoothies eller havregrynskugler.
Jeg nyder virkelig hjemlig hygge i voldsom høj grad. At sidde foran brændovnen, se en god film og så at have nogle lækre snackopskrifter til anledningen. Der er intet i vejen med en god pakke mørk chokolade eller klassiske popcorn. Men det kan også være ret tilfredsstillende at lave sine egne snacks – som ofte er sundere end mange af de færdiglavede. Og nej, det behøver ikke at være så kompliceret. Selv de her mandel og rosinsnack kan være en favorit, og de tager altså kun 2 minutter at mikse sammen.
Pingback: 20 tips til billige og nemme snacks – Nemme snackopskrifter