Min absolut bedste opskrift på Banan Smoothie.
Den her fersken og banan smoothie er helt perfekt i de weekender, hvor man har lidt ekstra tid. Eller også på de dage, hvor det hele gerne må være bare en smule mere luksus.
Som man kan se er opskriften fyldt med nærende og sunde ingredienser – og fyldt med god smag. Jeg har brugt ingefær, vanilje, kardemomme, gurkemeje, ferskerner, bananer, mandelmælk, citron og ahornsirup.
I starten så synes jeg, at det var underligt at tilsætte krydderier også. Det var lidt underligt at tilsætte noget, som man ofte mest brugte til stærke retter. Men jeg kan love jer for, at det kan tage en ellers simpel smoothie opskrift til helt nye højder.
Fersken og Banan Smoothie
Fersken og Banan smoothie – den bedste opskrift til snack eller morgenmad. Fyldt med smag og toppet med de lækreste gyldne karamelliserede bananer.
Ingredienser:
- En stor håndfuld frosne bananer (eller friske bananer), omkring 4-5 dl.
- 2 x friske ferskner i sæson
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. vanilje
- 1 tsk. kardemomme
- Saft fra 1/2 citron
- 2 dl. plantemælk (jeg brugte mandelmælk)
- 1 tsk. frisk revet ingefær
- 1 spsk. ahornsirup
- Toppings:
- 2 x bananer, hakket i skiver
- 2 spsk. kokosolie til panden
- 1 tsk. kanel på toppen af bananskiverne
- Granola efter eget valg
Sådan gør du:
Hak bananerne og fersknerne. (hvis du bruger frosne bananer, så skær dem i mindre stykker)
Riv ingefær, og hæld i blenderen sammen med bananerne, fersknerne og alle de andre smoothie ingredienser. Blend det hele indtil det er tykt og cremet. Smag til med en ske og tilsæt mere sødme hvis nødvendigt.
Tilføj 2 spsk. kokosolie til en varm pande. Tilføj bananskiverne på panden og varm dem 3-4 minutter indtil de er gyldne. Drys med lidt kanel på toppen, vend bananskiverne og varm igen 3-4 minutter på den anden side.
Servér smoothien i skåle, dekoreret med lidt granola og til sidst de gyldne og karamelliserede bananskiver på toppen.
Brug de frugt og grøntsager, du har liggende:
Jeg bruger for det mest frosne bananer eller mango i smoothies, da det ALTID giver det mest cremede resultat. Dem har jeg på frost, så det kan ikke blive nemmere. Hvis du vil undgå madspild, så er det super lækkert at fryse bananskiver ned selvom bananen måske er gået en dag over tid. Men isterninger og sådan bløde bananer, kan også gøre jobbet, hvis du ikke har dem på frost. Brug det frugt og grønt du allerede har i køkkenet og eksperimenter selv med dine yndlingssmage til smoothies. Angående toppings så find min nemme opskrift på granola her, og glem endelig ikke at pynte med lækre karamelliserede bananer på toppen.
~ Hakkede bananer klar til at blive karamelliseret på panden. Den absolute lækreste slags topping jeg har lavet længe!
~ Ferskener, bananer, plantemælk, ingefær, citron, kardemomme, vanilje og en strejf af ahornsirup.
~ Friske ferskner i sæson.
~ Det er lige før, at jeg kan dufte de karamelliserede bananer igennem skærmen. Helt perfekte både til morgenmadsretter, men kan virkelig også være et perfekt touch til stærkere retter eller retter ala ristaffel.
~ De færdige gyldne og karamelliserede bananer og fersken/banan smoothie. Der er nok smoothie til 2 store portioner, alternativt til 3 mindre portioner.
~ Resultatet på en af mine bedste smoothie opskrifter. Smukke farver både fra fersknerne, bananer og ikke mindst gurkemejen. Jeg håber, at du kan bruge opskriften!
Kan du lide opskriften? Giv gerne en vurdering her ↓
Pingback: Banangrød – Opskrift på grød med karamelliserede bananer