Nem chokoladekage med banan – pyntet med soyacreme og bær på toppen!
Jeg må blankt erkende, at jeg elsker chokoladekage. Derfor er min side og allerede fyldt med den del forskellige slags chokoladekager de seneste måneder, og jeg elsker at eksperimentere med nye smage og forme på dem. Her er et udvalg, af de bedste opskrifter:
• Denne opskrift på bananbrød, er en nem opskrift lavet med kakao, chokoladestykker og en masse banan.
• En lækker chokoladelagkage lavet med kanel og pyntet med figencreme og bær.
Opskriften forneden er også en klassisk chokoladekage, dog er der tilføjet banan, chokoladestykker og et lavere indhold af sukker – som man i øvrigt godt kan udelades. Jeg tror aldrig, at jeg bliver færdig med at eksperimentere med gode chokoladekager, men denne her opskrift forneden, må være en af de bedste resultater indtil videre.
Kageopskrift:
(Start med at forvarme ovnen på alm. 200º)
• 1,5 dl mel
• 2 spsk. kokossukker eller rørsukker (kan udelades)
• 1 tsk. bagepulver
• 1 tsk. natron
• 1 tsk. vanille extract (eller en halv vaniljestang)
• 2 dl. rå kakaopulver
• et drys salt
Mix først alle de tørre ingredienser i en skål, og tilføj først derefter de våde ingredienser nedenfor:
• 2 dl plantemælk (jeg brugte mandel, men havre er også godt)
• 3 spsk. smeltet kokosolie
• 1 tsk. æblecidereddike
• 1 most banan (husk den helst skal være moden, og tilføj den gerne først til sidst, når alle de andre ingredienser er samlet)
• 140g hakkede chokoladestykker
Mix alle ingredienserne i en skål forsigtigt (det er ikke nødvendigt, at blende heftigt i en maskine). Tilføj de hakkede chokoladestykker når alle de andre ingredienser er samlet. Lad herefter dejen hvile i 10-15 minutter. Hæld chokolademassen i en bageform beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen i cirka 40-45 minutter. Brug endelig en spids køkken-nål eller gaffel, så du let kan se om kagen er færdig. Køl kagen ned før du pynter den.
Pisket soyacreme til pynt:
• 125 ml. soyacreme (omkring en halv karton af de mindre fra Alpro)
• saft fra 1 halv citron
• evt. vanilje hvis du ønsker mere smag.
Pisk cremen som den er, med et elektronisk piskeris – eller tilføj evt. saft fra en halv citron, hvis du ønsker en mere syrlig smag (det er værd at foretrække) eller vanilje. Pisk på det højeste niveau og vent med lidt tålmodighed. Pga. soyapiskefløden kan det godt tage lidt ekstra tid at få helt stift, end andre udgaver af piskefløde. Når du får en fast konsistens, så tilføj cremen på den afkølede kage.
~ Pynt kagen med bør, rød skovsyre, popped quinoa, bær og hvad du ellers har liggende. Håber du kunne bruge denne opskrift, lad mig endelig vide, hvis du har nogen spørgsmål!
~ Elsker at pynte mine kager med bær på toppen. Det er nok mest om sommeren, når sæsonen taler for det. Der er intet bedre end danske sommerbær på toppen af en friskbagt chokoladekage!
~ Popped quinoa når det er bedst. Selvom man ikke skulle tro det, så er de fyldt med fibre, jern og andre vitaminer og mineraler.. Og så er det jo heldigt, at de er så smukke at pynte med 😉
~ Den færdige kage, klar til at blive spist. Håber du kunne bruge opskriften – spørg endelig hvis du har nogen spørgsmål!
Giv opskriften en vurdering her ↓
Hej micala.
Kan man bruge opskriften til lagkagebunde.
K.H Jytte
Hej Jytte,
Ja det tror jeg godt, at du kan!
Men jeg har en opskrift på veganske lagkagebunde på vej også snart, hvis det er noget, du søger 😉
Bedste hilsner
Hej michala.
Tror Du opskriften kan bages som lagkagebunde.?
Hej Jytte
Ja det tror jeg sagtnes. Ellers vil jeg anbefale denne: https://micadeli.dk/vegansk-chokoladekage/
Men jeg har også en opskrift på veganske lagkagebunde på vej snart! 😉
Bedste hilsner