Lækker og nem Chiagrød med figenkompot.
Jeg har efterhånden lavet denne Chiagrød et par gange og delt med jer – denne gang Chigrød med figenkompot. Opskriften jeg laver er stort set altid den samme med chiafrø, mandelmælk og vanilje. Det er nemt og lækkert, og som oftest altid ingredienser, som mit køkken indeholder. Altså må det være ingredienser, som jeg har et hav af, især når man tænker på, hvor mange forskellige ingredienser, der bliver hevet ned fra hylderne om ugen..
Denne opskrift på chiagrød har et twist af figenkompot – deraf den rødlige/lilla farve i chiablandingen. Dette kan sagtens udelukkes, hvis du ønsker en helt klassisk og nem opskrift på chiagrød. Selve opskriften på figenkompot, kan du også finde lige her. Det skal lige siges, at du sagtens kan bruge helt almindelig marmelade, kompot eller anden topping, hvis du ikke har lyst til at lave den selv. Når det kommer til toppings, er der heldigvis stort set altid frit slav’, som man siger.
Chiagrød med figenkompot
Nem og lækker chiagrød med figenkompot - toppet med figner, bær og skovsyre. En smuk og delikat morgenmad eller som en lækker dessert. Se opskriften nedenfor:
Ingredienser:
- 2 dl mandelmælk
- 3 spsk. chiafrø
- 1 tsk. god vanilje
- 2 spsk. hjemmelavet figenkompot (eller anden figenmarmelade)
- Pynt: Ekstra figenkompot, friske figner, brombær og skovsyre.
Sådan gør du:
Mix mandelmælk, chiafrø og vanilje sammen i et glas eller skål med en ske. Tilsæt 2 spsk. figenkompot (eller anden kompot), rør godt rundt og sæt til side på køkkenbordet i cirka 30 minutter. (husk at denne opskrift gælder til 1 glas)
Rør herefter i grøden igen og sæt på køl natten over.
Morgenen efter: Rør godt i chiagrøden og server med figenkompot, friske figner, brombær og skovsyre.
~ Figenkompot på toppen af chiagrød. Virkelig lækkert! Husk, at du kan finde opskriften på figenkompot her.
~ Den færdige chiagrød med figenkompot og toppings. Kan også sagtens serveres som dessert eller lignende.
~ Granola som jeg toppede min chiagrød med. Find opskriften på nem granola her.
Pingback: Figenmarmelade - Opskrift på den lækreste figenmarmelade