Her er min opskrift på lækker, cremet cashew hummus. En anderledes hummus opskrift lavet med lækre cashews.
Selvom den traditionelle gode hummus jo normalt er lavet med kikærter, så bevægede jeg mig ud i denne cashew hummus. En sund hummusopskrift med alle de sunde og gode fedtstoffer.
Mange fordele ved cashewhummus:
- Det er en sund hummus – cashewnødder er fyldt med B-vitamin og sunde mineraler som kalium, magnesium og jern.
- En nem hummus opskrift
- Perfekt som dip til grøntsagsstænger eller chips
- Også oplagt at servere til falafler, i pitabrød eller til en salat
- God at lave som et tvist til traditionel hummus, hvis du vil prøve noget nyt
- Opbevar den i en lufttæt beholder og den holder i 4-5 dage på køl.
Jeg havde aldrig før hørt om cashewnødder i hummus. Men så smagte jeg den som en dip på en restaurant i København. Og det smagte helt enormt skønt. Så jeg vidste med det samme, at den skulle jeg også afprøve herhjemme.
OBS: Ingredienserne er ret sammenlignelige med den klassiske hummus opskrift. Men cashewnødderne skal dog stå og bløde op mindst 4-5 timer (eller natten over), før at de kan blendes.
Cashew hummus
Cashew hummus – et skønt alternativ til den klassiske med kikærter. Lavet med cashewnødder, tahin, hvidløg, citron og olie.
Ingredienser:
- 500g. cashewnødder
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. tahin
- 5 spsk. olivenolie
- Saft fra 1/2 citron
- 1 tsk. spidskommen
- Salt og peber
- Frisk dild
Sådan gør du:
Skyl cashewnødderne og læg dem i en skål dækket med lunkent vand. Lad dem lægge i blød i 4-5 timer eller natten over.
Hæld alle ingredienserne i en blender eller minihakker, og blend den sammen til en cremet hummus. Tilsæt lidt ekstra vand hvis nødvendigt.
Smag til med ekstra citron, salt og peber. Pynt med frisk dild på toppen, olivenolie, salt og peber. Opskriften kan holde sig i en tæt beholder i køleskab i 4-5 dage.
Kikærter, linser og cashew hummus opskrifter:
Det er (næsten) kun et spørgsmål om kreativitet omkring hvad man kan blende i hummus. For det kan nemlig laves i utrolig mange variater. Så hvis du har lyst til lidt variation, så har jeg listet lidt inspiration op nedenfor:
» Soltørrede tomater eller rød peber hummus: 2 dl. olierede lækre, saftige soltørrede tomater eller ovnbagte røde peberfrugter. Det giver begge en virkelig dyb og lækker smag og en flot farve i øvrigt – prøv min opskrift på rød hummus her
» Ærtehummus: Du kan også tilføje ærter – omkring 1,5 – 2 dl. Sammen med kikærterne Ærterne giver din hummus en virkelig smuk grøn farve.
» Kalamata olivenhummus: Tilføj omkring 1,5 dl. mørke oliven – uden sten selvfølgelig.
» Grøn hummus med krydderurter: Sammen med kikærter kan man også tilføje krydderurter – omkring 1 dl. friske urter fx persille, timian, basilikum eller mynte.
Da jeg lavede den her hummus for nogle måneder siden, så serverede jeg dem med sprøde falafler. Herudover en simpel salsa dip / sauce, friske agurker i små tern og lidt dild til at pynte med. En nem og lækker inspiration til hvordan du kan server dippen. Ellers er den også skøn at servere med lidt fladbrød eller tortilla pandekager skåret i aflange stykker.
Og så er den jo også oplagt til pitabrød, wraps eller som tilbehør til salater eller tapas. Mit bedste tip er, at pynte sin hummus inden servering. Drys med lidt salt, peber, olie og krydderurter – det er super gør den super lækker til servering!
Jeg brugte de her bedste cashew nødder som jeg kunne finde på markedet. Det er cashewnødder fra Earth Control, det er nemlig produkter fyldt med smag og så er det godt at vide, at man får man kvalitet for pengene.
» Prøv også: Min klassiske opskrift på hummus med kikærter
Pingback: Rødbedehummus – Opskrift på nem cremet hummus med rødbede