De her sprøde små bruschetta med pesto, hummus og ovnbagte tomater er en skøn anretning til tapas, frokost eller forret.
Passer også perfekt til buffet, fester eller som kold nytårstapas 🥂
De her små bruschetta er en nem og simpel idé til en kold anretning.
Lavet med hjemmerørt hummus, grøn basilikumspesto og ovnbagte tomater. Og så pyntet med sorte græske oliven og lidt frisk basilikum på toppen. Du kan både bruge færdigkøbt hummus og pesto til opskriften – og vil du gerne pynte endnu mere, så kan de også fint anrettes med ristede pinjekerner, granatæblekerner, syltede rødløg eller andet farvestrålende.
Brødet kan nemt udskiftes med alt lige fra luksus surdejsbrød til et simpel flüte. De er super budgetvenlige, nemme at anrette og kan varieres i det uendelige. Og så er de klar på kun 15-20 min.
Opskriften er lavet til cirka 8-10 små anretninger, men opskriften kan nemt justeres, så den passer til større eller mindre anretninger.
Bruschetta opskrift.
Små bruschetta med pesto, hummus og ovnbagte tomater. Skøn og nem anretning til tapas eller forret til nytårsaften.
Ingredienser:
- 2 blommetomater
- 3-4 brødskiver
- 2 spsk. hummus
- 2 spsk. grøn pesto
- Oliven
- Frisk basilikum
- Citronskiver
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 200ºC.
Skær tomaterne i både og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i lidt olie, salt og peber og bag i ovnen i 8-10 min.
Skær brødet i ønskede skiver, pensl dem med olivenolie og drys med salt og peber. Læg dem nu på bagepladen og bag dem sammen med tomaterne igen i 5 min.
Anret de sprøde bruschetta på en tallerken eller fad med kold hummus, grøn pesto, ovnbagte tomater, sorte oliven, basilikum og citron.
Kold bruschetta med pesto, hummus og tomat.
De her bruschetta er super nemme. Skær tomaterne i både og vend dem i lidt olie, salt og peber. Bag tomaterne i ovnen i 8-10 min. Herefter lægges brødskiverne på bagepladen og bages igen de sidste 5 min.
Skær brødskiverne i ønsket størrelse. Fx i mindre bidder eller som større brød. Herefter pyntes de små bruschetta med hummus, pesto, de ovnbagte tomater, oliven og fisk basilikum. Drys gerne med salt, peber og lidt citronskiver.
Jeg servere de her som en skøn snack til nytår, sammen med kiks, chips og lidt andet saltet inden middagen begynder. De er skønne at nyde med et glas bobler eller vin og kan stille den værste sult!
Find flere veganske nytårsopskrifter her
De små anretninger er i øvrigt lækre både til fine selskaber – men er også skønne som en hurtig snack til aftensmad eller frokost!
Jeg håber, at du kan bruge opskriften! Og rigtig godt nytår til alle jer 🥂💫